Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak odstranit rez ze smaltované vany. Nejedná se o povrchovou záležitost, ale smalt je v místě rzi poškozený. Minulou vanu jsem již odrezovačem zničil, tedy bych nyní chtěl být úspěšnější . Děkuji za odpověď
Já si myslím, že nijak rez ze smaltu, bez poškození neostraníte. Na malou plošku, třeba vytlučený kousek, se dá koupit lak. Ten opravdu drží. Ale na větší ploše nepomůže vůbec nic. Takto se o tom přesvědčila moje mladá a také dvě kamarádky. Vlastně jejich mužové. Je to dáno kvalitou vany. Mi do úplně nové vany spadl ze šňůry deštník s dlouhou špicí. Vyrýpnul kousínek a ten kousínek tam už mám nějakých 15 roků a nerezaví, nemění se. Tím lakem jsem opravila horní rám dřezu a mám ho schovaný, že ďubnu vanu, když kov bude rezivět. Prozatím nebylo třeba.
Dobrý den, Vy už máte ten smalt poškozený, tak si s tím hlavu dělat nemusíte, resp. nyní to místo mechanicky očistíte, odloupnete nedržíci smalt, rez zabrousíte smirkem, očistíte, odmastíte a stříknete smaltem na vany ve spreji. Vše na suchý povrch a necháte barvu dobře uschnout. Takto jsem opravoval dřez, ale u vany by to mělo být stejné. Zdravím!
P.S. Tím bych potvrdil odpověď výše.
Uvědomuji si, že jste nenapsal, jak veliké je poškození rzí. Jestli je kus dna, jakoby rozleptaného, drsného, rezavého v místech kde se držívá zbyteček vody nebo někde stranou odštíplý kousek. Jestliže kvalitu smaltu máte poškozenou časem a drhnutím pískem nebo nehodou, třeba padajícím deštníkem. Možná, že by stálo za poslední pokus, zašpuntovat vanu a nalít na dno coca kolu. Ta na rez fuguje docela dobře. Za to nic nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.