Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zdi po opravě topení

Od: imra* odpovědí: 4 změna:

Bydlím v panelovém bytě, kde jsem musel provést opravu topení a současně i částečné přemístění topného tělesa. Přitom došlo k otlučení omítky a i částečnému vydrolení panelu, které mi páni řemeslníci opravili sádrováním a to tak, že se teď sádra začíná vylupovat. Prosím může mi někdo poradit, jak a čím tuto zeď nejlépe opravit. Vím že existuje řada tmelů a lepidel, ale není mi známo, jak a co na co použít (zadělání hlubších děr, zarovnání a zahlazení omítky). Děkuji předem za radu. S pozdravem.

Kliment

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím normálně mastnější jádrovou (hrubou) maltu zaházet šlice a po zaschnutí přeškábat škrabákem a poté aplikace štuku (fajnové) ve dvou vrstvách jedna srovnávací přejet mírňe škrabákem poté druhá a zafilcovat (mi teď točíme rubenem lepší sruktura povrchu).*jasne*

ronyx*

Taky bych to tak viděl - jen bych ještě doporučil buď před nahazováním napustit penetrací nebo aspoň postříkat panel vodou, jinak mu panel vytáhne vodu z omítky a upadne mu to zase.

Ano správně buď šlic natřít duvilaxem ředěným ve vodě nebo natřít penetrací což však spomalí průběch prací z důvodu zaschnutí *palec*

Penetrace je zbytečnost,stačí voda.ale pkd je náznak loupání starého štuku tak pak duvilax ale max 1:2 a do čertsvého srovnat 1.vrstvou štuku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]