Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky za svoz odpadů

Od: renatadk odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala...před pár dny jsem se dozvěděla že mě moje matka odhlásila z poplatků za svoz odpadu. Prý to udělala asi před 3/4 rokem. Trvalý pobyt tam stále mám. S matkou máme dobré vztahy, udělala to aby prý ušetřila - kdyby řekla peníze bych jí poslala, není problém . Ted mám docela obavu aby na mě město neposlalo exekutory :(.

Jak to je s poplatky za svoz odpadů?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

0x

Napřed vás vyzve město k zaplacení , až jestli nezaplatíte pošle exeekutory , matka šetří na nesprávném místě .

novinky.cz/...

doplněno 05.04.15 21:00: Podmínka vyhlášky - Dojde-li ke změně údajů, které je plátce povinen uvádět dle odst. 1, a to včetně zániku poplatkové povinnosti, je plátce povinen tuto změnu oznámit správci poplatku do 15-ti dnů ode dne, kdy nastala, popřípadě požádat o zrušení registrace, jsou-li pro to dány důvody.Při odhlášení matkou ji úředník pravděpodobně sdělil - že se musíte do X .X. přihlásit k platbě v místě bydliště .

buss
hodnocení

0x

Je povinnost ze zákona hradit poplatek za odpad. Hradí se jmenovitě za osobu. Tudíž to obec zjistí. Hraďte si sama. Ostatně co nato říká vyhláška obce? Chodí vám složenky?

hodnocení

0x

Nejprve si zjistěte, jaká je aktuální vyhláška obce (zda je povinnost placení vázána na trvalý pobyt v obci, či nikoliv). To, že Vás šlo jen tak odhlásit z placení poplatků za odpad, mi nějak nejde do hlavy. Dokud se u nás platilo podle trvalého pobytu, byl podkladem pro placení poplatku výpis z evidence obyvatel. Odhlásit šlo jen na základě změny údaje o trvalém pobytu...

Navíc: Jak může cizí osoba odhlásit jinou, předpokládám plnoletou?! To v právním státě snad nejde?!

Jinak se přihlásit s problémem na úřadě a doplatit, hlavu Vám neutrhnou, maximálně zaplatíte nějaký poplatek z prodlení.

doplněno 05.04.15 18:52:

Vezmu to odzadu:

1. Odhlásit trvalý pobyt lze

2. Nikde v OZV1/2013 nepíšou nic o tom, že se v DK platí dle trvalého pobytu. je tam psáno, že platí ten, kdo produkuje odpad. Vaše matka tedy, dle mého názoru postupovala správně a Vy nic platit nemusíte.

Pro jistotu tam po Velikonocích zavolejte a konzultujte to, ale mělo by to být, jak píšu. Při té příležitosti si rovněž můžete ověřit, jestli nejste úřední bezdomovec :)-

renatadk
hodnocení

Na stránkách města jsem našla toto:

mudk.cz/...

Právě že mě to nějak došlo když jsem zahlédla na Novinkách.cz o té 17leté co za ní matka neplatila (mě tedy 17náct není *smich* ). Zítra budu muset matce zavolat (je už starší) co vlastně tenkrát na úřadě odhlásila a až pojedu za měsíc domů, tak se stavit na úřadě...

Trvalý pobyt tam stále mám, protože tady kde žiji mi ho dát nechtějí. Doufám že mi neodhlásila trvalý pobyt...to jde?

ronyx*

Na úřad si zavolejte - nejjednodušší řešení, info o tom, do kdy máte (či nemáte) zaplaceno vám řeknou.
Co se týká trvalého pobytu - to vám taky řeknou na úřadě. Odhlásit vám ho lidně matka mohla, pokud je vlastníkem bytu či domu, kde máte (měla jste) trvalý pobyt. Na to vás vůbec nepotřebuje. Pak byste dostala tzv. úřední adresu - místo pobytu je adresa Městského úradu (radnice). K trvalému pobytu - jak že vám někde nechtějí dát trvalý pobyt? Podle NOZ máte na přihlášení si trvalého pobytu do místa bydliště nárok na základě platné nájemní smlouvy k bytovému prostoru. Pokud by to vlastník pronajímaného bytu ve smlouvě zakázal, smlouva je neplatná - nemá na to nárok. Ale pokud si do pronajmutého bytu dáte trvalé bydliště, je slušností o tom vlastníkovi bytu říct.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A Renátko, tam co teď, jinde bydlíš, bydlíš na jaký způsob? S nějakou nájemní smlouvou? A není v ní i řešeno placení odpadů v tom bydlení? Pak by šlo tu smlouvu okopírovat a doložit ji na odboru co spravuje odpakovné. Je to věc dohody. Mé dcerce to placení v místě trvalky místní ouřadi prominuli.Někde to tak funguje.

renatadk
hodnocení

Tak jsem mluvila s matkou, trvalý pobyt mě neodhlásila :), odhlásila mě z užívání bytu (je to bytový dům s x byty, nyní už v osobním vlastnictví), prý by za mě musela platit vyšší zálohy na vodu, teplo atd.

@amper pokud se tedy podle té vyhlášky platí při produkování odpadu, tak je to ok.

@humbucker tady kde bydlím ted (v rod. domě) jsem vlastně načerno, přítel mi nechce dát trvalý pobyt (měl prý špatnou zkušenost s bejvalkou).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]