Nejste přihlášen/a.
Nijak platit musíte pokud tam máte bydliště nebo jiné (znalejší určitě doplní). Nebo si nahlaš adresu na obec (nevím jakým způsobem toho dosáhneš) a pak nebudeš muset platit. Já jsem se k úřední adrese dostal a nemusím teď platit.
Jste na velikém omylu!
Mám známého, který před 10lety po odstěhování od ex měl dlouhá léta tzv. Po několika stěhováních si pronajal dům, kam mu bez problémů chodila veškerá, i úřední, pošta. Když pronajal ten dům, sháněl po tom, jak je to s placením odpadů. Zjistil, že majitel domu odpady za dům platí, takže on nemusí platit nic. Takže nic neplatil. Najednou před cca 5lety exekuce na plat. Nechápal odkud a proč. Začal se po tom shánět a zjistil, že přesto, že městský úřad adresu pro zasílání pošty měl, nikdo mu nic neřekl, počkali pár let a pak mu posčítali, za jak dlouho odpady na své jméno neplatil a na celou částku mu hodili tzv. přednostní exekuci. Takže pozor na to - i takhle se dá přijít k exekuci a to klidně i po letech!
Tisíckrát položený dotaz. Ze zákona za odpad platit musíte. Jedinou rozumnou odpovědí na Váš dotaz je: Propadnout sítem. Jsou obce, kde se platí dle místa trvalého pobytu a obce, kde je to upraveno odlišně - např. dle místa skutečného pobytu. Musíte mít tedy trvalý pobyt hlášený v místě, kde odpad je placen podle jiného klíče a zdržovat se jinde a to tam, kde se platí podle trvalého pobytu. Zda je to realizovatelné? Obtížně a nestojí to za to. Mimochodem, kde Vám poskytnou dovolenou v délce dvou měsíců?
Obci se neplatí pouze za svoz, ale také za uložení odpadu, tzn. i kdyby to někdo odvezl sám, i provoz skládky něco stojí a na to se vybírá. Většina obcí to má dobře obšancované aby to nešlo obcházet, tj. platí se buď za počet osob v domě nebo za prázdný nebo rekreační objekt - stejně jako by tam bydlela aspoň jedna osoba. Slevy mívají jen některé skupiny (např. sociální případy, studenti co bydlí většinou jinde kvůli studiu apod.).
Takže leda pořádně prostudovat řád vaší obce. Pokud nebudete spadat do žádné vyjímky, máte smůlu. A stěhovat se kvůli těm pár stovkám asi nemá smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.