Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubytovna v domě

Od: tomas478 odpovědí: 7 změna:

Zdravim,

u nás v domě si majitel jednoho bytu (2+kk cca 60 m2) zřídil v tomot bytě ubytovnu, žuje zde okolo 6 lidí. Zajímá mě na jakou instituci se obrátit, aby mu tio zatrhli. Hygiena? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ona to není Vaše věc a zřejmě to není ani ubytovna. Majitel svůj majetek jen pronajímá. Šest lidí žije občas i na menším prostoru, ale říká se tomu rodina. Zdravím!

doplněno 05.04.15 09:04:

Až budete práskat (oznamovat či hlásit), tak nezapomeňte na svůj podpis. Občas to lidé při těchto velkých starostech o cizí majetek opomenou a je to nehezké, že?

Vřele souhlasím s Benem. Viděla jsem na vlastní oči, jak někdo majitele bytu napráskal, že byt pronajímá několika studentům. Nenašli závadu, jen že neplatil daně. Majitel bytu se tak najedoval, že byt pronajal početné cikánské rodině. A platí daně a nikdo na něho nijak nemůže. A sousedé se můžou zvencnout. Stejně nenadělají nic.

repkin*
hodnocení

3x

Jako moralisté a vašem problému máme možná větší potuchy, než Vy. Jak dokážete, že je to ubytovna? Víte vůbec, jaká je definice slova ubytovna? Nemusíme chodit daleko, co když se dva lidé označí jako nájemníci a zbytek jako návštěvu? Kde je definováno, jak dlouho u někoho doma může zůstat návštěva? A budete zase tam kde jste byl. Sám jsem řekl sousedce, že až mne to tu naštve, dům prodám arabům a pojedu pryč. Řekla mi "to by jste nám neudělal? *sok*" a já na to "ale udělal, mě je jedno,kdo mi ty peníze za dům dá! on mi je dá, vy ne" a bylo *smich*.

lucie*
hodnocení

2x

Pokud Vás ti nájemníci ruší,sežeňte si telefoní číslo a volejte majiteli své problémy.Jako pronajímatel to musí řešit,ale jestli nic neporušují(večerní klid,úklid,jsou nahlášeni...),není důvod něco řešit.

hodnocení

0x

Dle mého jsou 2 cesty:

1. Vámi zmiňovaná hygiena

2. Stavební úřad

V případě prvním by bylo nutno prokázat, že počet osob v bytě je nepřiměřený jeho velikosti, což bude problematické (jak prokázat jen ten počet osob)

V případě druhém by bylo nutno prokázat, že je v bytě provozována ubytovna, což je s nejvyšší pravděpodobností v rozporu s kolaudačním rozhodnutím.

Pro oba způsoby je tedy problém v důkazním břemenu neb vlastník bytu bude zatloukat, zatloukat a zase zatloukat.

Zkusit můžete obojí (i zároveň). Dle mých zkušeností a zkušeností z mého okolí se hygiena jeví jako bezzubá, kdežto stavební úřad se s tím moc nepáře a jedná. Ale to je jen subjektivní dojem a je to hodně o lidech, na které narazíte.

tomas478
hodnocení

Děkuji moc za odpoveď, narozdíl od nějakých moralistů, kteří nemaj potuchy o mém problému.

uska*

Obávám se, že nedokážete rozdíl mezi pronájmem a ubytovnou. Možná se mýlím, napište jaký je v tom rozdíl? A co když se uskromníte a jeden pokoj z vašeho bytu také pronajmete, přilepšíte si a nemusíte závidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]