Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolaudace, jak žádat

Od: miros* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych zkolaudovat novostavbu. Najel jsem si na stránky našeho městečka do dokumentů a mají tam dva:

1) 50/1976 návrh na vydání kolaudačního rozhodnutí

2) žádost o vydání kolaudačního souhlasu

Jaký dokument mám vybrat? A proč jsou dva?

A ještě prosím, když tedy nějaké to lejstro vyplním a na stavebním úřadě podám, kolik mají ze zákona času než přijdou kolaudovat? Díky moc všem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Opavdu chcete kolaudovat? Stavěl jste na ohlášku nebo na st. povolení? Máte dům nad 150 m2?

Mrkněte třeba sem nepomuk.cz/...

doplněno 04.04.15 21:44:

Není-li stavební povolení - nebude kolaudace. U ohlášky se postupuje takto:

Stavebník je povinen oznámit stavebnímu úřadu záměr započít s užíváním stavby nejméně 30 dnů předem, nejde-li o stavbu uvedenou v § 122. S užíváním stav by pro účel, k němuž byla stavba povolena, může být započato, pokud do 30 dnů od oznámení stavební úřad rozhodnutím, které je prvním úkonem v řízení, užívání stavby nezakáže.

V praxi to znamená, že vás někdo do 30 dní navštíví, projde stavbu a buď dostanete souhlas s užíváním stavby a nebo ne. Žádné nedodělky, žádné termíny na opravy atd. Buď projdete a nebo ne. Jaký formlář vypsat se optejte na vašem st. úřadě.

miros*
hodnocení

No dům máme 14m na 10m, takže to je 140m čtverečních a stavěli jsme na ohlášku, ale proč s na to ptáte? KOlaudovat se snad musí každý dům. Nebo se za ta léta něco změnilo?

miros*
hodnocení

To jste mě tedy zaskočil upřímně. A co revize, to budou zřejmě chtít vidět.No napíšu na náš stavební úřad a domluvím se s nějakým ouřadou ať mi dá příslušné lejstro a pokyny. Díky za odpověď a mějte se hezky.

uska*

Vyžádejte si tiskopis a v něm si při osobní návštěve nechte zaškrknout revize či povrzení co po vás budou chtít. Je jich tam spousta, ale jen některé se vás budou týkat. A také dost záleží na úředníkovi.

doplněno 05.04.15 10:21:

Není zač, přeji pevné nervy při vyřízování.

miros*
hodnocení

Moc vám děkuji za cenné informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]