Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde mám bydlet?

Od: adela* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, je mi 19, jsem studentka a mám k tomu dvě brigády, problém je, že až za měsíc budu mít vyšší výplatu (v jedné brigádě, pracuji od tohoto měsíce). Měla jsem se v květnu stěhovat, ale táta s jeho přítelkyní, mi vezmou klíče už dnes a běž si kam chceš. K mámě jít nemůžu, nesnáší mě a už rok a půl jsem ji neviděla. Táta chce po mně bohužel i alimenty od matky, které jsou ve výši 2000 kč a jsou posílány zpětně, za minulý měsíc. Chce je po mně prý, protože domácnost ho něco stojí a sám je v osobním bankrotu, to ale není moje chyba, já si nenapůjčovala peníze. Prosím poraďte, co mám dělat? Řekl mi, že on mi alimenty za sebe davat nehodla, i kdyz musí. Nemám na to abych se s někým soudila, nemám na právníka. Už si hledám byt, ale můj příjem bude max. 10 000 kč na všechno. Stěhovat se budu s někým, takže na to nebudu sama, to není problém. Poraďte, co mám teď dělat, teď ten měsíc, který budu muset pracovat, ale nebudu mít kde bydlet. Poznámky typu "nemáš kde bydlet, ale máš internet?" nebo že nechápete mé rodiče (já je také nechápu :( )atd...si nechte prosím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Zkusila bych na přechodnou dobu kamarády, spala třeba i na podlaze a hledala levný podnájem. V prázdniny by se dalo ušetřit tím, že bych bydlela u babičky (pokud tedy nemusíte v Praze pracovat). Doufám, že z toho abyste alimenty od matky dala otci, jste už vyléčená, naopak, zažádáte o alimenty od otce a nebuďte hloupá, chtějte 5000,- soud už si poradí. Vy máte především studovat, ne abyste nechala školy! Ne vždy se povedou rodiče ale s tím nic nenaděláte. DEJTE VĚDĚT.

jjjjjj

Zdravím, nevím jestli úplně zcela přesně pomohu, doufám ve správnou instituci...:) Kontaktujte Bílý kruh bezpečí podrobnosti najdete na netu.

Právní servis a snad ito bydlení by mohlo sednout.

Držím palečky dejte vědět.

au1
hodnocení

0x

no a kolik máš teď na ten měsíc peněz? Co nějakej pokoj ve spolubydlení, tady v Brně seženeš za 3000 místo v pokoji, nepochybuju že v jiných městech to bude podobný.

adela*
hodnocení

Teď zrovna mám jen ty 2 000 alimenty, které mu nejspíš teda nedám a 10. mi prijde vyplata asi 6000 a takhle narychlo v praze nic nesezenu ...mozna bych mohla jit na kolej, nevim jestli to jde, jit tam na mesic. Co myslíte?

au1

Alimenty jsou pro tebe, ne pro tvýho otce, ty peníze si nech pro sebe. Do 10. to holt budeš muset nějak přežít, u známých, kamarádů, kolgů z práce... poptej se, třeba se najde nějakej samaritán :)

adela*
hodnocení

Já vím, matka je platí už rok a ještě ani jednou jsem je neviděla :( . No zkusím se spíše zeptat na té koleji, jestli to jde na mesic, tam bydlet. Vetsina mych pratel jsou take studenti a bydli bud na koleji nebo s rodici, takze ti rodice by nebyli moc nadseni, ani se jim nedivim.

klaban*
hodnocení

0x

Bože a proč bys mu jako ty alimenty dávala? Ty jsou pro tebe tak si je nech a basta.BYdlet můžeš třeba u nějaké kámošky, když to nebude na moc dlouho, tak by jí to nemuselo vadit. JIné příbuzné než matku, otce nemáš?

adela*
hodnocení

Mám jen babičku a dědu a ti bydli daleko od Prahy :/ ted tam jedu jen na pár dní, než pujdu do prace.

klaban*

A u babičky, dědy by práce nebyla, že byste tam zústala na trvalo? Nebo je Prágl primárním cílem?

adela*
hodnocení

To mě také napadlo, ale je to takové malé městěčko, tam si práci asi ani nenajdu a navíc tady v Praze studuji. A ted tu mám i dve brigády.

klaban*

Já dělám v pidi vesničce, kde jsem našel práci a jsem spokojen. To už záleží na tvých prioritách. Já jsem v Praze studoval dohromady 5 let, bylo to pěkné období, ale v Praze bych nebydlel ani zadarmo. Jak říkám, záleží jen na tobě, co chceš od života.

asd1
hodnocení

0x

Alimenty jsou pro tebe, otci je nechávat nemusíš. Nech si je posílat na svůj účet.

Alimenty od otce - je relativně snadné dostat je z něj. Návod najdeš, vzor žaloby atd., existuje i právní pomoc zdarma.

Nějak budeš muset překlepat - kamarádi, známí, babička s dědou... V podstatě dokud studuješ tak by tě otec měl živit a platit ti i bydlení.

adela*
hodnocení

Ja nevim, prijde mi to hrozne, ale co mi zbyva, neumru hlady. Najdu to normalne na internetu? Takže nemusím shánet pravnika? To by bylo fajn. Ja jsem si rikala, jestli existuje nejaka takova bezplatna pomoc, treba pro studenty. Moc dekuji. :)

zztop*
hodnocení

0x

Nemáš kamarády, peníze ani příbuzné v místě kde chceš bydlet? Pod most, ale bacha bývá tam narváno. Jinak budeš muset něco pořešit z trojlístku kamarádi, příbuzní, peníze. A nebo slevit ze svých nároků. Pokud teď máš 2000 a za pár dní budeš mít dalších 6000 tak za takové peníze se dá určitě sehnat spolubydlení například a ještě ti zbyde.

danj
hodnocení

0x

Já bych bydlení měl u sebe v bytě mám volný pokoj. Ale je to na druhém konci ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]