Dobrý den, potřeboval bych radu bydlím v RD dvoubytovka částečně podsklepený v 1. Místnosti (kotel,boiler) 2. Místnost (čistící prostředky,gumy na auto atd.) a uvažoval jsem, že bych tam dal pračku a sušičku) ,protože v 1. Patře bydlí Mamka a v přízemí já a koupelna je malá a současně je pračka v kuchyni a tam moc nevyhovuje a jinde po domě není možnost (chodba,kumbál atd.) můj dotaz zní: jestli to nemůže nějak ublížit pračce a kolik procent (max.) vlhkosti snese pračka. Chystám se koupit vlhkoměr a změřit vlhkost ve sklepě. Děkuji
Nějak z dotazu není patrné, jak jste na tu vlhkost došel. Každopádně v první řadě nejdříve zjistit příčinu (proč tam je, kde se tam bere) a pak ji odstranit.
doplněno 03.04.15 16:36:
Pokud řešíte, co kdyby, tak je to jedno, protože do té doby budete mít pračku již několikátou (novou), dnešní elektro spotřebiče bohužel vydrží maximálně rok po záruce, pak odcházejí.
Dobrý den, děkuji za odpověď, mě jde pouze o to kdyby se v budoucnu náhodou nějaká vlhkost objevila tak jestli by to pračce nějak závažně neškodilo v současné chvíli je sklep relativně suchý a kdyby se nějaká vlhkost objevila tak jakou max. vlhkost (v %) snese pračka. děkuji
Neberte to tak vážně. Prostě větrejte. Pamatuji co jsme měli v uzavřeném sklepě, pračka Jetas! předválečná, prádlo v kotli a pááry, že nebylo viidět a mýdlo Jelen! Pračka jela ještě na statečku nedáávno.
podle mě ve vašem případě zde jen špatně a málo větráte.
jack12
Ve sklepě nejsou okna pouze poklop na uhlí ,kterým proudí vzduch a ještě tam jsou dveře z chodby a druhé dveře jsou do dílny tyto dveře se moc často nezavírají jen když je v provozu kompresor a ještě ,když se ve vrchní části dílny otevřou dveře a v dolní části vrata či dveře tak to pěkně větrá a voda se tam objeví pouze při velkém dešti a tání sněhu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.