Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná podlaha

Od: kedar76 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,na chalupě po sundání koberce jsem objevil starou dřevěnou podlahu kterou bych tě obnovit prosim radu jak natřít aby se to dalo jenom vytřít děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Těžko říci co s tím dělat, když to nevidíme. Ale obecně řečeno, nemůže uškodit, když se celá podlaha přebrousí, přetmelí a opět přebrousí. Pak bych to natřel tvrdým olejovoskem.

kedar76
hodnocení

je vydrbaná a krásna jen mě jde o nějakou upravu lakem třeba...

Opravdu tam nejsou nějaký zbytky starýho laku? Pokud ne, tak bych, jak jsem již říkal, použil nějaký tvrdý olejovosk.Něco takovýho.

osmo-oleje.cz/...

Přebrousit to bude potřeba každopádně. Pokud chcete mit podlahu hladkou (aby se dalo vytírat), tak budete muset nejspíš brousit hodně a tmelit taky.
kedar76
hodnocení

je to čisté dřevo bez laku chtěl bych to pak klasicky vytírat takže asi lak než vosk ten se setře?

hujer123*

vosk a olejovosk není totéž. Olejovosk je moderní nátěrová hmota právě určená na dřevěné podlahy a do dřeva se vsákne a vytvoří tvrdou nášlapnou vrstvu odolnou otěru.. Vytírá se a zároveeň udržuje přidáním k tomu určeným prostředkem Také doporučuji přebrousit.a přetmelit. Nevěřím, že podlaha je rovná, že se prhna nezkroutila a že nikde nejsou škvíry a vrypy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]