Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych radu jak můžu sama odhlásit přítele z mého bytu. Nepřispíval mi ani korunou a ted se nechce odhlásit. nevím jestli ho můžu nějakým způsobem odhlásit já protože s ním se nedohodnu a mám strach že ho budu muset trpět dál on se odtěhoval zpátky k rodičům. Prosím nabídněte mi nějaké řešení.
Předem děkuji moncal
Moni, je důležité, o jaký byt se jedná, zda je to Váš vlastní byt a nebo byt nájemní. Podle toho vezměte na ohlašovnu obecního(městského) úřadu výpis z listu vlastnictví a nebo nájemní smlouvu. Požádejte o zrušení trvalého pobytu. Bylo by dobré doložit např. svědeckou výpovědí, že bývalý přítel už u Vás nebydlí a že se odstěhoval zpátky k rodičům. Může to dosvědčit třeba soused, nebo kamarádka, popřípadě někdo z rodiny, kdo k Vám chodí a ví o této skutečnosti. Možná to nebudou vyžadovat na úřadě, ale někde to požadují. Předpokládám, že si odstěhoval i všechny své věci a skutečně nemá k bytu žádné vlastnické a nebo nájemní právo. Ohlašovna zahájí správní řízení na zrušení trvalého pobytu - trvá minimálně měsíc. Jinak se podívejte na stránky příslušného úřadu, většina z nich má pro tyto případy zveřejněné informace a někdy i tiskopisy, které si můžete předem stáhnout. Nejrychleji je najdete na www.města.obce.cz . K tomuto tématu už zde bylo mnoho diskuzí, stačilo se podívat do vyhledávání. Ale to podstatné jsem Vám napsala.
S tímto problémem mám vlastní zkušenost. Byla jsem předvolána jako svědek na MÚ,když soused odhlašoval svou přítelkyni ze svého bytu. Zúčastnila jsem se spolu s dalším svědkem řízení, na kterém jsem jen potvrdila,že slečna XY se v bytě minimálně rok a půl nezdržuje a podepsala prohlášení. Svědci prý musí být minimálně dva. Celá záležitost na úřadě byla vyřízena za 15 minut. Přeji kladné vyřízení.
Myslím, že tahle otázka by se v hitparádě FAQ umístila hodně vysoko. Pokud budete hledat zde v poradně zrušení trvalého pobytu, najdete mnoho odpovědí.
Dokonalá odpověď a návod od Lidky je např. zde www.poradte.cz/do/...
Řeší se to ve správním řízení, chvilku to trvá, ale nebojte, zvládnete to v pohodě. Ono v podstatě stačí jen zajít na ohlašovnu trvalého pobytu, oni už vás navedou a i formulář žádosti vám tam dají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.