Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanalizační přípojka

Od: honzaxx odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi ,

mám dotaz... mám starý rodiný dům a po rekonstrukci ho chci napojit na kanalizaci, která je v obci již několik let vystavěna. ( vodovod už připojený mám ).

Jak mám postupovat? Kde získat projekt, kde jít atd. Prosím od A do Z protože tomu vůbec nerozumím :D nebo jestli máte nějaký tip na firmu která to udělá kompletně na klíč ať se nemusím starat o nic tak by to bylo nejlepší.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

1. Zajděte za správcem kanalizace, on Vám sdělí podmínky...a řekne v jaké hloubce kanalizace je, jaký je to materiál a jaká dimenze, případně Vám napíše i předběžný souhlas, či dá podmínky pro připojení "na papíře"

2. Zajděte za projektantem (první bod může vyřídit i projektant, ne Vy) a on Vám vypracuje projekt se všemi náležitostmi, včetně výkazů výměr a rozpočtu (pokud ho budete chtít) a sežene vyjádření od všech dotčených právnických subjektů (elektřina, správce komunikace, plynaři, telefony, veřejné osvětlení, povolení překopu silnice atd., sežene stavební povolení..

3. Vy si uděláte "výběrové řízení" na dodavatele přípojky...Prostě oslovíte několik firem v okolí, předáte jim PD s výkazem výměr..a necháte ocenit..., potom si vyberete která firma Vám bude vyhovovat.

doplněno 02.04.15 10:29:

P.S.: je možné, že to papírování Vám projektant nebude chtít vyběhávat..U takto malých akcí je to totiž "k vzteku", zabere to dost času..a na rozdíl od velké akce se to těžko "schcovává" do ceny toho malého projektu..Nicméně to je na dohodě..

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zeptejte se majitele kanalizace - bude to patrně obec, resp. VaK v místě. Tam Vám poradí zcela přesně podle situace v místě. I to "papírování" může být rozdílné. Zdravím!

P.S. Majitelem kanalizace bude asi stejná firma, která Vám již nyní dodává vodu.

doplněno 02.04.15 10:37:

No, já bych začal skutečně na VaK (pokud je to majitel kanalizace) - nebudete první, kdo se tam zeptal, mají tam přehled, znají projektanty a i umí to i udělat a vše zařídit. "Výběrové řízení" někde na menším městě je jen ztráta času - hoši jsou stejně domluveni, tak velký rozdíl v ceně neočekávejte.

Ale, pro tu legraci si to můžete zkusit.

jar*
hodnocení

1x

My jsme vše nechali na Vodovodech a kanalizacích. Pouze jsme sdělili parcelní číslo a místo v domě odkud budeme chtít kanalizaci připojit. Udělali projekt, zařídíli stavební povolení, provedli kanalizaci. Možná to byla varianta o něco dražší než si vše vyřizovat sami, ale pokud budu počítat cestovné na všechny úřady, shánění povolení atd. trvalo by nám povolení minimálně 2x tak dlouho a možná by nás to stálo ještě víc. Co se týkalo realizace, byli o trošku dražší než jiné firmy, ale přímé napojení stejně dělají pouze kanalizace, takže takhle bylo vše při jednom, bezproblémů (pro nás), rychleji. Neřešili jsme žádný problém, přestože byl jeden velký - máme dům na opukovém loži, které šlo špatně narušit, aby se mohli položit trubky a před domem vojenské kabely - při porušení okamžitá pokuta 50.000,- a úhrada nákladů na opravu. Byli jsme spokojeni a bez starostí. Takže za mě - svěřit se odborníkům a nechat to na nich.

kjanik112*
hodnocení

0x

Přípojku Vám zmákne každý zkušený zednický mistr, a ani nebude potřebovat projekt.Pozve si jen ke krátké konzultaci vodárenského technika, a ten mu-po soudsedsku-nastíní, jak by to mělo vypadat. Za své mnohaleté praxe kdybych měl dělat napřed papírově,musel bych zaměstnávat úředníka.

Možná u že u Vás se přípojka realizuje na základě "dobrého slova".., ale jinde to opravdu není zvykem.

Překop komunikace, souhlas s uložením přípojky, sítě, atd.., k tomu potřebuje člověk alespoň jednoduchý projekt.

"Po sousedsku" to je opravdu unikátní, možná ale máte u Vás nějaká unikátní pravidla a zvyklosti.

A stavební úřad Vám to také tak "po sousedsku" vezme?..Tak to potom ano..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]