Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepeni sadrokartonu na panelovy strop

Od: lubomir* odpovědí: 7 změna:

Mam strop z panelu Spiroll. Protoze potrebuji dodrzet vysku stropu uvazuji o nalepeni sadrokartonu na strop (bez konstrukce zavesu). Je takova aplikace mozna? Nad stropem je nevytapena mistnost. Bude treba vradit parozabranu? jak? Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není třeba folie. Sádrokarton můžete nalepit lepidlem na sádrokarton, nebo pěnou. Jen je třeba zajistit fixaci desky, nežli zaschne lepidlo. Samozřejmě je třeba použít penetraci.

Mám dotaz?

proč SDK, kolik cm můžete obětovat? 2-3-4cm?, jakou máte rovinnost stropu?

lubomir*

Dekuji za odpoved.

K rovinnosti : Panely maji rozpeti 6,7m. Nektere maji vetsi predpeti, v oblouku je rozdil cca 1-2 cm. Dva panely jsou blbe osazeny, jsou o sebe opreny spara je minimalni ale vyskove to dela opet cca 1-2 cm.

Reseni SDK mi bylo doporuceno omitkarskou firmou. Jako dalsi reseni navrhovali omitnuti klasickym postupem a vrazeni dilatacni listy - priznani spary. To bych ale volil opravdu nerad jedna se o obyvaci pokoj.

Jsem rozhodnut obetovat co nejmene :) maximalne 3cm vysky.

Doporucil byste zaliti spar betonem, nebo je lepsi je nechat volne?

prkna 2 cm silné připevníte na strop (víte jak) + 12,5mm SDK je 3,25cm. Není to moc?

lubomir*

To je prijatelne. Bude toto reseni z hlediska moznych dilataci panelu spolehlivejsi nez lepeni?

dilatovat strop musíte u stěny!

hodnocení

0x

Pravděpodobně chcete strop bílý . . . co takhle použít místo sdk polystyrenové dekorační čtverce. Dnes už přeci jen doba pokročila a některé jsou i s hezkými vzory. Předpol. že nerovnosti by se jimi daly vyrovnat, zakrýt . Mira

...Míro, nedala, jak by jste chtěl srovnat 2 cm?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]