Nejste přihlášen/a.
Zdravím, asi před čtvrt rokem mi tekla z auta nafta, auto je už opravené, ale celé 3 měsíce jsem čekal, že skvrna o rozměr metra čtverečního sama vymizí... Byl na ní sníh, pršelo na ní, svítilo sluce, má 3 měsíce, zkoušel jsem ji i zaprášit, ale je pořád hodně tmavá a bije do očí..
Nevíte, čím ji odstranit ze zámecké? Zkoušel jsem různé šampóny na auta i čistič brzd od TRW, nejde. Nemáte zkušenosti? Děkuji
Dobrý den, problém asi nemá dobré a rychlé řešení - zámková dlažba je porézní a nafta je vzlínavá. A to je kombinace nepříjemná. Snad zámkovku obrátit (pokud je z druhé strany ještě čistá nebo ji vyměnit). Myslím, pouze to špinavé místo. Zdravím!
Otáčet zámkovku je nesmysl, Dlažba má nášlapnou stranu a pokládkovou stranu. To vypálení je vhodné spíše na benzín. Nafta a olej nechají po vypálení tmavý flek. Já na tento "karmbol"používám přípravek na mytí motorů. Nejvíce se mi osvědčil Carlan. Je účinější než Arva a je levnější.
Nastříkat, nechat působit a opláchnout vodou. Ideální je na oplachování použít wapku.
Řidiči rozvážející naftu,mají ve výbavě prostředky,kterými se dá odstranit případná únik nafty při stáčení. Měl jsem ve výbavě litrovou láhev prostředku,který se naleje do vody a postižené místo se tím pokropí.Do druhého dne skvrna zmizí díky bakteriím,které jsou v přípravku obsaženy a které se živí ropnými produkty.Bohužel si již nepamatuji jak se ten přípravek jmenoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.