Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit fleky od nafty?

Od: pranik odpovědí: 7 změna:

Zdravím, asi před čtvrt rokem mi tekla z auta nafta, auto je už opravené, ale celé 3 měsíce jsem čekal, že skvrna o rozměr metra čtverečního sama vymizí... Byl na ní sníh, pršelo na ní, svítilo sluce, má 3 měsíce, zkoušel jsem ji i zaprášit, ale je pořád hodně tmavá a bije do očí..

Nevíte, čím ji odstranit ze zámecké? Zkoušel jsem různé šampóny na auta i čistič brzd od TRW, nejde. Nemáte zkušenosti? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

celkem dobře funguje vypálení ostrým plamenem...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, problém asi nemá dobré a rychlé řešení - zámková dlažba je porézní a nafta je vzlínavá. A to je kombinace nepříjemná. Snad zámkovku obrátit (pokud je z druhé strany ještě čistá nebo ji vyměnit). Myslím, pouze to špinavé místo. Zdravím!

pranik
hodnocení

Diky za radu vam oběma, super rady.. Jen mam dotaz k vasim radám, vím, ze s tim nemáte asi přímé zkušenosti, ale zajímá me jen názor..
Myslíte ze pujdou vyměnit jen ty kostky uprostřed? Nejak vymlatit jednu, jednu klidne i zničit a otocit je a jednu zase dodat? Aniž by se to pak nějak vlnilo nebo tak něco?
A k tomu ohni, myslíte ze by stacil jen plynový hořák, kterým se lepí ipa? Ptám se protože ho nemam a musel bych pujcit..
Nebo jen polit benzinem a zapalit by asi nestacilo že?!
aroff

Otáčet zámkovku je nesmysl, Dlažba má nášlapnou stranu a pokládkovou stranu. To vypálení je vhodné spíše na benzín. Nafta a olej nechají po vypálení tmavý flek. Já na tento "karmbol"používám přípravek na mytí motorů. Nejvíce se mi osvědčil Carlan. Je účinější než Arva a je levnější.

Nastříkat, nechat působit a opláchnout vodou. Ideální je na oplachování použít wapku.

heureka.cz/...

pranik
01.04.15 23:56
hodnocení

Díky!

Hořák na ipu rozhodně stačit nebude a polít benzínem to taky nestačí.

Funguje ale třeba hořák na pájení CU trubek.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Řidiči rozvážející naftu,mají ve výbavě prostředky,kterými se dá odstranit případná únik nafty při stáčení. Měl jsem ve výbavě litrovou láhev prostředku,který se naleje do vody a postižené místo se tím pokropí.Do druhého dne skvrna zmizí díky bakteriím,které jsou v přípravku obsaženy a které se živí ropnými produkty.Bohužel si již nepamatuji jak se ten přípravek jmenoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]