Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou strunu do křovinořezu

Od: humprecht odpovědí: 8 změna:

Křoviňák mám nový ještě nepoužitý, takže nemám zkušenost. Struna má mít 2,4 mm průměr. Jde mi o průřez - dělají různé kruhové, hranaté, hvězdicové. Jaký je v nich rozdíl? Děkuji za osobní zkušenosti či erudované rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

suchy*
hodnocení

0x

Dobrý den,já osobně používám radši hranaté nebo hvězdicové struny,rozhodně lépe sečou než kulatý profil.

No já zase zásadně kulatou od STIHLU zkoušel jsem i hranaté ale mě se lámaly(když sem chytil něco ostrého)Pravdou je že sekly i při menších otačkách.Něco je i tady zahrada.cz/...

doplněno 31.03.15 23:21:

Když se vyberou trčící kameny tak je možnost použít i toto zahrada-obchod.cz/...

doplněno 31.03.15 23:22:

Tak znovu: zahrada-obchod.cz/...

humprecht
hodnocení

Díky. Jde o nepřiliš rovný pozemek s nekvalitní půdou, spíš nějaká navážka, často kameny a tak. V jakém stavu bude posečená tráva je jedno, také není moc kvalitní (je tam dost všelijakých plevelů) a vyhazuji ji.

no já mměl kulatou koupil hranatou a bohužel je tvrdší, pruměr stejný ale rozsekala mě uražeč a dekl,tak jsem to nějak nepobral

sanyo*

Je nutné přihlížet k hlasům odborníků, kteří sekají s výkonnými "křoviňáky" a kteří zejména ročně posekají desítky a desítky hektarů. Názory lidí, kteří sice umí sekat a posekají sem tam nějaký ar je sice taky dobré, ale prostě nemohou svými zkušenostmi konkurovat těmto hlasům.. Před lety jsem dal na rady živnostníka - podnikatele, který sem tím živí a má mimo jiné asi 10 různých značek křoviňáků, mezi nimi vynikají 2 značky Sti.. a Hu... Má také čtyřtakt Hon.., který ale tzv. šmdrlá, výkonem však nemůže konkurovat těm 2 výše uvedeným značkám a proti nim má však jednu výhodu - není tak hlučný..Abych se však vrátil k jádru věci - jakou strunu si má žadatel koupit? Jednoznačně uvádí podnikatel a následně i já, který v posledních 2 letech jinou strunu nekupuji - je to ta vínově červená,kulatá, jak radí výše v odkazu tuším také magor .Viz foto.. Cena je z podzimu 2014, jinak hledejte prodejce, protože tito mají různé ceny.. Kupte si také raději větší množství v cívce, struna se vám nezkazí.. V této cívce je 56 m.

doplněno 01.04.15 16:50:

hambucker - jak je vidět, podle množství spotřebovaných strun, tak ty už musíš mít bohovský přehled o tom, co, jak, která .., to tě musí živit, tedy pokud v tom není taky ten apríl..

Jakou strunu do křovinořezu
Jakou strunu do křovinořezu #2

hodnocení

0x

taky po různých zkouškách jsem přešel jednoznačně na toto, průměr 2,4mm a neměnil bych

husqvarna.com/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Není důležité jak dlouho sekám, ale čím. Začínal jsem s Husquarnou 352 a potom se Stihlkou 350. Obě měly v oroginálním návinu 2.4mm strunku. Protože jsem vždy měl dost velkou potřebu doplňování strun, přešel jsem na velké cívky o 198 metrech a průměru struny 3mm, v červeném kulatém provedení. Byl to docela držák. Odmotával jsem ji z obou najednou a tak skoro nedocházelo ke strátám odstřiháváním konců. Pár balení, po asi 60 metrech, jsem měl takovou tu šedivou s nějakými kovovými kousky. Tvarem průřezu, měla odpovídat 3.2mm. Do tý Štýlky jsem pak koupil dvě cívky o návinu 240metrů, taky o 3mm v barvě žluté. Na jejich cívku v unašeči, se už muselo odměřovat asi 6 metrů a dělit na půl a namotat. Nerad používám ťukací automat a tak si tu strunu popotahuju ručně, na správnou délku. Když má správnou tu pracovní délku, je její obvodová rychlost najvyšší a tak má i vysoký sekací výkon. Síla struny, je do jisté míry limitována velikostí dírek, kterými vychází z rotační hlavy ven. U obou značek a uvedených tipů ta 3 ven bez potíží lezla. Tak asi. Ahoj.

humprecht
hodnocení

Děkuji všem, o inspiraci mám postaráno :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]