Nejste přihlášen/a.
Křoviňák mám nový ještě nepoužitý, takže nemám zkušenost. Struna má mít 2,4 mm průměr. Jde mi o průřez - dělají různé kruhové, hranaté, hvězdicové. Jaký je v nich rozdíl? Děkuji za osobní zkušenosti či erudované rady.
Dobrý den,já osobně používám radši hranaté nebo hvězdicové struny,rozhodně lépe sečou než kulatý profil.
No já zase zásadně kulatou od STIHLU zkoušel jsem i hranaté ale mě se lámaly(když sem chytil něco ostrého)Pravdou je že sekly i při menších otačkách.Něco je i tady zahrada.cz/...
doplněno 31.03.15 23:21:Když se vyberou trčící kameny tak je možnost použít i toto zahrada-obchod.cz/...
doplněno 31.03.15 23:22:Tak znovu: zahrada-obchod.cz/...
Díky. Jde o nepřiliš rovný pozemek s nekvalitní půdou, spíš nějaká navážka, často kameny a tak. V jakém stavu bude posečená tráva je jedno, také není moc kvalitní (je tam dost všelijakých plevelů) a vyhazuji ji.
no já mměl kulatou koupil hranatou a bohužel je tvrdší, pruměr stejný ale rozsekala mě uražeč a dekl,tak jsem to nějak nepobral
Je nutné přihlížet k hlasům odborníků, kteří sekají s výkonnými "křoviňáky" a kteří zejména ročně posekají desítky a desítky hektarů. Názory lidí, kteří sice umí sekat a posekají sem tam nějaký ar je sice taky dobré, ale prostě nemohou svými zkušenostmi konkurovat těmto hlasům.. Před lety jsem dal na rady živnostníka - podnikatele, který sem tím živí a má mimo jiné asi 10 různých značek křoviňáků, mezi nimi vynikají 2 značky Sti.. a Hu... Má také čtyřtakt Hon.., který ale tzv. šmdrlá, výkonem však nemůže konkurovat těm 2 výše uvedeným značkám a proti nim má však jednu výhodu - není tak hlučný..Abych se však vrátil k jádru věci - jakou strunu si má žadatel koupit? Jednoznačně uvádí podnikatel a následně i já, který v posledních 2 letech jinou strunu nekupuji - je to ta vínově červená,kulatá, jak radí výše v odkazu tuším také magor .Viz foto.. Cena je z podzimu 2014, jinak hledejte prodejce, protože tito mají různé ceny.. Kupte si také raději větší množství v cívce, struna se vám nezkazí.. V této cívce je 56 m.
doplněno 01.04.15 16:50:hambucker - jak je vidět, podle množství spotřebovaných strun, tak ty už musíš mít bohovský přehled o tom, co, jak, která .., to tě musí živit, tedy pokud v tom není taky ten apríl..
Ahoj. Není důležité jak dlouho sekám, ale čím. Začínal jsem s Husquarnou 352 a potom se Stihlkou 350. Obě měly v oroginálním návinu 2.4mm strunku. Protože jsem vždy měl dost velkou potřebu doplňování strun, přešel jsem na velké cívky o 198 metrech a průměru struny 3mm, v červeném kulatém provedení. Byl to docela držák. Odmotával jsem ji z obou najednou a tak skoro nedocházelo ke strátám odstřiháváním konců. Pár balení, po asi 60 metrech, jsem měl takovou tu šedivou s nějakými kovovými kousky. Tvarem průřezu, měla odpovídat 3.2mm. Do tý Štýlky jsem pak koupil dvě cívky o návinu 240metrů, taky o 3mm v barvě žluté. Na jejich cívku v unašeči, se už muselo odměřovat asi 6 metrů a dělit na půl a namotat. Nerad používám ťukací automat a tak si tu strunu popotahuju ručně, na správnou délku. Když má správnou tu pracovní délku, je její obvodová rychlost najvyšší a tak má i vysoký sekací výkon. Síla struny, je do jisté míry limitována velikostí dírek, kterými vychází z rotační hlavy ven. U obou značek a uvedených tipů ta 3 ven bez potíží lezla. Tak asi. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.