Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,,
Prosím poraďte milí rádcové. Technický dotaz pro ty, kteří bydlí v paneláku. V paneláku máme ve stupačce 3 montážní krabice 1 krabice je centrální odsávání, ale na co jsou (nebo byly) ty dvě zbývající krabice, když v nich není žádné napětí. Zajímá mě to, protože jsme měřili zda tam nějaké napětí no a není. Prosím o radu. Díky.
PS: Do těch dvou zbývajících krabic (kde není žádné napětí) jsou myslím přivedeny dva dráty zelenožluté a dva dráty černé nebo tak nějak a je to mezi sebou propletené.
Já tam mám také dvě krabice v jedné jsou zásuvky v druhé světla pro jeden okruh.Fotka by nejspíš pomohla.
V paneláku na poschodí by těch krabic mělo být víc - jedna pro zvonky na patře, další pro telefony /pevná linka/, pak ještě schodišťový vypínač /tlačítko/, taky byla pro rozhlas po drátě, ale jen jediná by měla mít al. dráty - ta pro světla, jestli sloučili ovládání světelného okruhu s rozvodem pro světla.
doplněno 30.03.15 23:53:Centrální odsávání v panelácích se nedělá, byty nad sebou mají svúj odsávač- 4 byty na podlaží = 4 osávače, ovládání se tahalo přes krabice po stupačkách daného bytu tak jako voda, odpad a plyn.
Dam-"Centrální odsávání v panelácích se nedělá, byty nad sebou mají svúj odsávač- 4 byty na podlaží = 4 osávače, ovládání se tahalo přes krabice po stupačkách daného bytu tak jako voda, odpad a plyn."
Tak zrovna toto není také vždy pravda! U nás jsou 3 centrální odsavače-motory-ventilátory nad každou stoupačkou na střeše a není to je jeden panelák,o takových ,kde to mají stejně ,vím o vícero domech!
Tazatel -ne každý je stejný takže jak píšu o centrálním odsávání,tak to platí i o el.stalaci .Osobně mám sice v jádru u stoupaček 2 krabičky,ale jedna je původní k centrálnímu odsávání a druhou jsem si instaloval sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.