Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalační krabice ve stupačce

Od: jjan odpovědí: 5 změna:

Zdravím Vás,,

Prosím poraďte milí rádcové. Technický dotaz pro ty, kteří bydlí v paneláku. V paneláku máme ve stupačce 3 montážní krabice 1 krabice je centrální odsávání, ale na co jsou (nebo byly) ty dvě zbývající krabice, když v nich není žádné napětí. Zajímá mě to, protože jsme měřili zda tam nějaké napětí no a není. Prosím o radu. Díky.

PS: Do těch dvou zbývajících krabic (kde není žádné napětí) jsou myslím přivedeny dva dráty zelenožluté a dva dráty černé nebo tak nějak a je to mezi sebou propletené.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
...jsou myslím přivedeny dva dráty zelenožluté a dva dráty černé nebo tak nějak a je to mezi sebou propletené...
Jaký máte důvod hrabat se v elektrice? Nemáte ani patřičné vědomosti ani patřičné oprávnění. Nejste si jistý ani počtem či barvou drátů...
Všechny krabice v jádře mají svůj účel, podle projektu a potřeby. Projekty se liší podle typu paneláku. Takže co je v jednom, nemusí být v druhém a naopak. Takže rady v tomto případě jsou jen výstřelem do tmy.
Není možné, abychom zde na poradně zodpovědně a bezpečně bez znalostí stavu, skutečnosti a na dálku podávali konkrétní informace ke stavu instalace, případně nezodpovědně radili, jak vykonávat praktické práce na el. zařízení někomu, co na to nemá ani nejzákladnější znalosti, ani oprávnění... Začíná to zkraty, končí požáry a úrazy či úmrtím...

doktpr365*
hodnocení

0x

Já tam mám také dvě krabice v jedné jsou zásuvky v druhé světla pro jeden okruh.Fotka by nejspíš pomohla.

dam®

V paneláku na poschodí by těch krabic mělo být víc - jedna pro zvonky na patře, další pro telefony /pevná linka/, pak ještě schodišťový vypínač /tlačítko/, taky byla pro rozhlas po drátě, ale jen jediná by měla mít al. dráty - ta pro světla, jestli sloučili ovládání světelného okruhu s rozvodem pro světla.

doplněno 30.03.15 23:53:

Centrální odsávání v panelácích se nedělá, byty nad sebou mají svúj odsávač- 4 byty na podlaží = 4 osávače, ovládání se tahalo přes krabice po stupačkách daného bytu tak jako voda, odpad a plyn.

Dam-"Centrální odsávání v panelácích se nedělá, byty nad sebou mají svúj odsávač- 4 byty na podlaží = 4 osávače, ovládání se tahalo přes krabice po stupačkách daného bytu tak jako voda, odpad a plyn."

Tak zrovna toto není také vždy pravda! U nás jsou 3 centrální odsavače-motory-ventilátory nad každou stoupačkou na střeše a není to je jeden panelák,o takových ,kde to mají stejně ,vím o vícero domech!

Tazatel -ne každý je stejný takže jak píšu o centrálním odsávání,tak to platí i o el.stalaci .Osobně mám sice v jádru u stoupaček 2 krabičky,ale jedna je původní k centrálnímu odsávání a druhou jsem si instaloval sám.

hodnocení

0x

dvě krabice jsou asi na světla koupelny a zásuvky, ještě bývaly v koupelně infra topiče/zářiče s mega spotřebou W, tak nevím, jestli ten nebyl na samostatném okruhu, ale nejpíš byl na okruhu zásuvkovém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]