Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracené bednění s plotem

Od: hanz* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, stavím plot a potřebuji rozdělit výškově pozemek se sousedovým.

Výškový rozdíl je cca. 30 cm, doteď bylo pouze dřevěnou palisádou. Mám nachystané ztracené bednění 15/25/50.

Délka plotu bude 20 metrů, ocelové sloupky+pletivo. Kolik ztraceného bednění musím dát do země, aby vše bylo OK?

Díky za všechny rady.

Ztracené bednění s plotem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teoreticky do zámrzné hloubky(80cm),ale šalovky tak hluboko být nemusí,stačí rýha vylít betonem cca 15cm pod terén a pak teprve šalovačky!

hodnocení

0x

Do zemně?Žádné proč?Pouze armovaný beton

hanz*
hodnocení

Kolik teda pod sousedovu úroven? Těch 80 cm? Sloupky chci mít v ztraceném bednění, tak aby nepodrůstala tráva.

za mě asi tak,vykopal bych díru vzal sloupek zasadil zabetonoval zároven s terénem,potom až to zatvrdne navlík bednění a dolil,mam to taky tak a drží to jak čert,ted jde o to jak vysoká je vrstva hlíny od vás,jinak zámraz 80cm.3 roky jsem dělal 25 m ,sloupky vrtákem 80 cm pak jen 20cm rýha ,do ní beton na to bednění 2 řady,protlouct roxorem,poslední řada drát přes ,prolít a drží to taky

za mě asi tak,vykopal bych díru vzal sloupek zasadil zabetonoval zároven s terénem,potom až to zatvrdne navlík bednění a dolil,mam to taky tak a drží to jak čert.sem tam bych do toho pích roxor pro spojení s základem

hujer123*

Jestli už máš to bednění připravené, dal bych do země u souseda 3 vrstvy. Hlavně nezapomeń do drážek dát vodorovně roxor, abys to svázal. Svisle bych dal roxor ob jednu díru, sloupky bych dal dlouhé až na dno základu. Co vím, tak ztracené bednění je určeno primárně pro základové pásy a pokud je vystaveno povětrnosti, mělo by být chráněno nějakým obkladem. proto bych dal v té nadzemní části jednostrané zdící bloky.

pfpetr*
Tam kde před par lety stačil základ 60cm sire hluboký 80 . Je dnes nutný 80 o hloubce 1.2m. Co kdyby náhodou chceš stavět tak plat. Plne souhlasim s dieselem . Udělejte drazku 15 až 20 cm . V místě kde budou sloupky alespoň hloubka 60 jen na sloubky ve velikosti lopaty. Výška betonu mirne pod terenem aby po dorovnani nebyl beton vidět stačí 2 cm kdyby jste tam dal prkno a betonoval do něj můžete klidně začít zdit nad terenem jde jen o vzhled. V této variante vam to vydrží roky . Pokud vás chápu dobre a budete zdit jen jednu radu tak žádný roxor nepotrebujete. Matou me pouze předchozí odpovědi. I kdybyste bedneni položil do roviny jen do hlíny a hlínou zasypal vydrží to taky. Rozhodne je blbost kopat do zamrzu. At se to klidně v zimě zvedá ono to zas v lete sedne utéct to nikam neutece
doplněno 30.03.15 01:17: Důležitá je pro tebe horní hrana zaloz to tak aby vrchní hrana byla ve výšce jakou chceš. Ja bych to vyzdil jen v jedné řadě . Kvuly 5cm dělat 2?
hanz*
hodnocení

Vychází mi to 1 radu ztraceného bednění nad sousedovym terénem. Jestli to bude 5 cm nahoru nebo dolu je mi to jedno. Jen je tam chci dat, aby neprorustala tráva do pletiva a abych já tam mohl udělat mírný břeh po kterém se bude dat jezdit sekackou. Takže kdyz dělám ryhu kolem 20 cm, kterou vyleju betonem na ktery dam salovacky, melo by to stacit...

bohatě,počítejte že to bude pracovat a kapku to popraská ale zase to sedne,já tam dal na vrch roxor a zabetonoval a ten to svázal .Ted budu dělat druhej plot a tam dám bud podhrabovky nebo obrubáky,ve finále to vyjde levnejc a min práce.

doplněno 31.03.15 11:39:

Když to hodím do kalkulátoru tak 20m plotu+sloupky dráty a desky,držáky a doprava cca 8,5tis,a za den máte hotovo.Jeden den vyvrtám díry a zabetonuju sloupky,druhý našoupu podhrabovky do držáků na sloupkách ,přidělaj se vzpěry,napínací dráty a pletivo a je to.

pfpetr*
Ano bude to stacit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]