Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatecne topne teleso v nadobe

Od: pfpetr* odpovědí: 6 změna:
Dobry den. Odešel nam bojler a jelikož byl provozovan spolecne s akumulacni nadobou ohrivanou pres pevná paliva přišla me koupe nového bojleru zbytečná a koupil jsem topne těleso které je namontovane na privodu studene vody. Udělal jsem blbost nebo to bude fungovat?
Dodatecne topne teleso v nadobe
Dodatecne topne teleso v nadobe #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nedis111*
hodnocení

1x

Nepíšete nic o obsahu nádrže a příkonu tělesa.Běžný poměr je 1-1,5KW na 100l.Připadá mi že topné těleso je z koupelnového žebříku a jeho výkon bude na nádrž na fotografii malý.Myslím si že to fungovat nebude.

pfpetr*
hodnocení

Akumulacka má vyvody pouze na otopnou vodu a vstup a výstup na teplou a studenou ve velikosti 1" . Bohužel vstup studene je zakoncen kolenem a tak se tam vešlo jak jste dobre poznal topení do žebříku o max délce 40cm. Nadoba je 200L denní spotřeba vody cca 100L levna elektrika 20h denně výkon topení 400W

hodnocení

0x

Akumulační nádoba je zapojena do okruhu topné vody, z kterého se nemá voda odebírat a jako užitková by byla velmi nekvalitní. Naopak z bojleru se teplá voda neustále odebírá a přitéká studená pitná voda. Tak, jak jste to udělal, si budete jen trochu přitápět elektřinou :o))

pfpetr*
hodnocení

Je to zapojeno jako boiler voda v tom nestoji

Pak to ovšem není klasická akumulační nádoba topného systému.

hujer123*

ohřát 200 litrů vody teplé 10 stupňů na 55 stupňů vám bude trvat 26.5 hodiny bez odběru. Nejsou uvažovány tepelné ztráty. Dobrotu asi nebude dělat to umístění topného tělesa v vpřívodu. Nakonec namontované to máte, tak to zkuste a uvidíte. Určitě dejte zprávu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]