Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba šatny v ložnici

Od: festr® odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny kutily a odborníky,

poprosím o pár rad v mém amatérsky vymyšleném projektu.

Plánuji rozdělit velikou místnost na ložnici a šatnu. Příčku jsem zvolil sádrokartonovou.

Ale potřebuji poradit s pár věcma jestli do vzniklé šatny bude potřeba instalovat zdroj tepla(radiátor)? nebo jestli posatčí nějaké větrací otvory do příčky které by šatnu větraly a i nějak vyhřívaly? Dále řeším dveře do šatny do příčky nejraději bych posuvné ale popravdě mi přijde za pouzrdo které je přímo do sádroše dávat 7000Kč myslel jsem to vyřešit tak nějak kutilsky sehnat vhodneé kování a nějak si poradit sám, tak poprosím o vaše nápady a rady pokud možno.

V příloze zasílám hrubý náčrtek s nějakými rozměry atd.

Moc díky za jákekoliv rady a nápady

Stavba šatny v ložnici

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jestli to je uprostřed baráku tak bych topení neřešil.
Jinak máš naprostou pravdu, že pouzdro jsou vyhozený peníze. Když to budeš dělat sám že sádry, tak si v průběhu zabuduješ do příčky kolejnici s na ni pak dveře pověsíš. I s dveřmi tě to vyjde na polovinu než samotný pouzdro bez dveří.

mam to samé,dveře jsme nakonec udělali z lamina ze vnitř jen kolejnice a zavěšeno na ní,,obložky kolejnice, lamino cca 3tis. topení v šatně nemáme .příčka je ze sádry,dutá a teplo je i v šatně.přemýšlel jsem o větracích mřížkách a nakonec jsem zjistil že nepotřebuji.několikrát denně tam jdu tak se tam větrá

doplněno 29.03.15 20:06:

před montáží pro kolejnici je potřea si osadit sadrokarton nejlépe hranolkem aby pak kolejnice v sádře držela,jinak dveře mam slepené 2 desky lamina 18 a ohraněné.

Stavba šatny v ložnici #2
Stavba šatny v ložnici #3
Stavba šatny v ložnici #4
hodnocení

Zdravím děkuji za příspěvěk máte velmi pěknou šatnu opravdu pěkná.

Zeptám se nemáte fotky z výstavby třeba tak pro představu?

Takže se také místnost nachází na ohu baráku jako u mě a bez topení v pohodě?

Díky

bez problému jen tam vedou 2 trubky k radiatoru,nic složitého,mam jen 50 profil dutý,žádná izolace,zaklopeno,dveře a obložky mě udělal truhlář z lamina police a regály též.mam to 4,2 na 1,5m .cca to vyšlo na 15 tis.pokud máte obavy dal bych tam jen malý kolektor .není to už extra investice.Lepší jak to pak dodělávat

doplněno 30.03.15 20:07:

puvodně jsem tam uvažoval o nízkém radiatoru 300 nebo té topné lavici ale byl jsem línej kuchat topení.

Stavba šatny v ložnici #5

Trubky k topení taky slušně topí. Neriskujte a nějaký zdroj tepla tam dejte. Ložnice je totiž dost vydatný zdroj vlhkosti. Podobný případ jsem řešil v našem paneláku. Dodatečná příčka v garsonce, jedna "místnost" bez topení. Bylo to pod střechou a tak si stěžovali na zatékání. A nebylo to zatékání, ale kondenzace. Nevytápěná místnůstka vychladla tak, že strop byl pod teplotou rosného bodu. Strop se rosil, až se dělaly kapky. Naštěstí to bylo tak markantní, že se to stihlo vyřešit ještě před vydatným zplesnivěním.

hodnocení

opět díky za příspěvky tak asi tam nějaký zdroj dám i když jsem se tomu chtěl vyhnout jelijkož mám rozvody topení nové, všecny trubky k radiatorum v podlaze atd. takže makat se mi do toho nechce.

Tak neporadíte alternativu co nebude nákladné na provoz opět moc díky

nadělat průduchy do stěny,a dat mřížky,jak u podlahy tak stropu,teplo se tam dostane ,dal jsem tam teploměr a nevidel jsem rozdíl v teplotě max 1C.pokud je vlhkost v ložnici to už je jiné téma k řešení.vejdu se do 45-50% a je to starej barák.popřípadně bych udělal police tak aby vám oblečení nedoléhalo na zed ,mam tam cca 10cm fuku nedorážíme ho ke zdi

hodnocení

Právě že bohužel místnost neni uprostřed ale je rohová v baraáku tudíž dvě stěny jsou obvodové a právě ty kde bude šatna :(

Tak v tomto případě bych tam radiátor rozhodně dal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]