Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč neodtejká voda z dřezu i po vyčištění

Od: bibina* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všchny rádce. Můj problém je co se týče odpadu. Už delší dobu mi v kuchyni pod dřezem špatně odtejká voda sifonem a hadicí pryč do odpadu. Dnes jsem celej sifon vyndala, rozebrala a všecko vyčistila. I hadici co vede od sifonu do odpadové trubky (vyčistila jsem i malou hadičku na přepad k dřezu. Nyní jsem všecko zase dal dohromady tak ja má být (samozřejmě i s těsněním) ale voda stále nechce odtéct z dřezu sifonem pryč. Při puštění mála vody to ještě odteče, ale při větší voda zůstane stát ve dřezu a prostě neodteče. Prostě se to chová tak jako by to bylo ucpané. Ale ucpané to jistě nikde není, nemůže být když jsem celej sifon a hadice i hrdlo odtoku v dřezuj vyčistila. Vysvětlí mi to někdo v čem tedy ještě je zjevně problém? už si nevím rady. *nevi*

Všem Díky za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Koupit hydroxid sodný, nasypat několik lžic do odpadu, zalít plnou konvicí vřelé vody. Opatrně, bude to bublat a šplíchat. Tohle mi pomohlo vždycky.

Druhá možnost je vzít kus hadice, odmontovat sifon, tu hadici jedním koncem nasadit na kohoutek a druhý konec strčit do odpadu do zdi. Utěsnit hadrou a zkusit to prošťouchnout tlakem.

culdabulda1*

- hydroxid nasypu do odpadu vždy na noc a zaliju po troškách vodou tak, aby se pomalu rozpouštěl a pozvolna pronikal do potrubí, ale stačí i ca hodina působení - pak pustit vodu a "prorajbovat" gumovým zvonem. Jinak - jak říká Jethro !

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Dají se použít různé postupy. I ty už tady zmíněné. Dále, by se šlo vybavit obyčejným gumovým zvonem. Napusť kus vody do dřezu, nasaď zvod na dřezový odtok, utěsni výtok z druhého dřezu, pokud ho tam máš a krátkými pohyby, pohni tou vodou pod zvonem. Jestli tam dále něco je, tak by se to mohlo pohnout a odejít dále do odpadu, do širších průměrů potrubí. Pokud to nepomůže, dá se v železářstvích koupit asi tří metrová spletená pružina. Tzv. péro. Je určená k použití pro menší průměry odpadu. Sundej sifon z trubky, co vede do zdi. Potom tam do zdi zastrkuj to péro a cukej s ním tam a zpátky asi 5cm. Můžeš s ním i pootáčet, aby prolezlo i případnými koleny na potrubí. Až ho budeš vytahovat, tak si všimni, co se zachytilo na konci. Pak to vše zase sestav a propláchni. Mělo by to pomoct. Ahoj.

hodnocení

0x

A jste si jistá, že není ucpané potrubí až dále ve zdi?

To by potom bylo houby platné, že jste vyčistila sifon..

zwiki*
hodnocení

0x

A vyndala jste špunt z odtoku?

patronka*
hodnocení

0x

Když už nepomůže vymytí sifonu, hydroxid sodný + horká voda, ani zvon, nebo protažení perem, pomohl mi zatím pokaždé gelový čistič odpadů. Účinkuje sice pomalu, postupně nejen uvolní usazené nečistoty, ale působí i jako ochrana před dalším usazováním nečistot. Nejlépe je nalít do odpadu večer a ráno bude jak nový. :)

Je jich celá řada, třeba tento :

centrshop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]