Nejste přihlášen/a.
Zdravím všchny rádce. Můj problém je co se týče odpadu. Už delší dobu mi v kuchyni pod dřezem špatně odtejká voda sifonem a hadicí pryč do odpadu. Dnes jsem celej sifon vyndala, rozebrala a všecko vyčistila. I hadici co vede od sifonu do odpadové trubky (vyčistila jsem i malou hadičku na přepad k dřezu. Nyní jsem všecko zase dal dohromady tak ja má být (samozřejmě i s těsněním) ale voda stále nechce odtéct z dřezu sifonem pryč. Při puštění mála vody to ještě odteče, ale při větší voda zůstane stát ve dřezu a prostě neodteče. Prostě se to chová tak jako by to bylo ucpané. Ale ucpané to jistě nikde není, nemůže být když jsem celej sifon a hadice i hrdlo odtoku v dřezuj vyčistila. Vysvětlí mi to někdo v čem tedy ještě je zjevně problém? už si nevím rady.
Všem Díky za odpovědi.
Koupit hydroxid sodný, nasypat několik lžic do odpadu, zalít plnou konvicí vřelé vody. Opatrně, bude to bublat a šplíchat. Tohle mi pomohlo vždycky.
Druhá možnost je vzít kus hadice, odmontovat sifon, tu hadici jedním koncem nasadit na kohoutek a druhý konec strčit do odpadu do zdi. Utěsnit hadrou a zkusit to prošťouchnout tlakem.
Ahoj. Dají se použít různé postupy. I ty už tady zmíněné. Dále, by se šlo vybavit obyčejným gumovým zvonem. Napusť kus vody do dřezu, nasaď zvod na dřezový odtok, utěsni výtok z druhého dřezu, pokud ho tam máš a krátkými pohyby, pohni tou vodou pod zvonem. Jestli tam dále něco je, tak by se to mohlo pohnout a odejít dále do odpadu, do širších průměrů potrubí. Pokud to nepomůže, dá se v železářstvích koupit asi tří metrová spletená pružina. Tzv. péro. Je určená k použití pro menší průměry odpadu. Sundej sifon z trubky, co vede do zdi. Potom tam do zdi zastrkuj to péro a cukej s ním tam a zpátky asi 5cm. Můžeš s ním i pootáčet, aby prolezlo i případnými koleny na potrubí. Až ho budeš vytahovat, tak si všimni, co se zachytilo na konci. Pak to vše zase sestav a propláchni. Mělo by to pomoct. Ahoj.
Když už nepomůže vymytí sifonu, hydroxid sodný + horká voda, ani zvon, nebo protažení perem, pomohl mi zatím pokaždé gelový čistič odpadů. Účinkuje sice pomalu, postupně nejen uvolní usazené nečistoty, ale působí i jako ochrana před dalším usazováním nečistot. Nejlépe je nalít do odpadu večer a ráno bude jak nový.
Je jich celá řada, třeba tento :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.