Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem přes internet maketu kamery a umístil ji na vstupu domu,zabírá prostor okolo domovních dveří.
Mám povinnost jako předseda všechny spoluvlastníky informovat,že je to maketa?
Myslím,že když to všem řeknu ,nesplní to účel. Já nikoho nezaznamenávám,složí to,aby to dradilo zloděje.
Už několikrát se vloupali šroubovákem do plastových dveří!
Co vy na to ,ostatní SVJ?
Spíše bych to negoval. Pokud by jste pořizoval kamerový záznam, musel by jste splnit určité věci, tzn. musel by jste tam mít tabulku o tom, že prostor je pod dohledem kam. systému, museli by s tím souhlasit všichni nájemníci a muselo by to sloužit k účelu ochrany zájmu chráněného zákonem, osobní data (kam. záznam) by musel být v reálném čase nebo s nahráváním ale jen na určitou dobu a musel by být zabezpečen proti zneužití. Takže jakož-to vzdělaný zloděj by věděl, že pokud to tam není, tak je kamera pouze maketa nebo je to neoprávněné, ale i tak by se to dalo v případném TŘ použít u dokazování.
Jelikož je to maketa, tak bych to dál neřešil. Max. by s jejím umístěním měli souhlasit ostatní nájemníci, jelikož by si pak v extrému mohl dát na chodbu klidně soused auto aniž by se kohokoliv ptal, že jo ...
Dobrý den, u nás na schůzce SVJ se tento nápad řešil veřejně, tak by se o tom stejně vědělo.
Zatím to je jako návrh. Myslím, že obyvatelé domu mají právo vědět o tom více - předejdete dotazům a možná zatloukání (případně stížnostem). Zloděj nebude patrně obyvatel domu, tak ten by to vědět neměl. Zdravím!
doplněno 28.03.15 13:44:Budiž. Někdo o tom ví - a ostatní se to dozví postupně. Dnes je v každém bytovém domě směs majitelů bytů a nájemců bytů (a ti se ještě rychle střídají). ještě si dejte na dveře tu nálepku, že je tam monitorováno, aby to zloděj věděl. Třeba ho to odradí.
doplněno 28.03.15 17:49:Jo, ta nálepka je fajn. Asi si ji také nalepíme u nás na dveře a maketa kamery ani nebude potřeba.
Své si to splní a SVJ ušetří nějaký peníz.
Ano,je to logické,ale když mám skladbu obyvatel takovou,že jsou tam nájemníci cizích nebydlících majitelů?
Ti by taky mohli být trochu v rozpacích,jestli nejsou snímány?
My jsme dům,kde se všechno "vykecá" na sídlišti okolo,tak potom se to může donést i tomu potenciálnímu zloději.
Tak si tam vleze a kameru urazí! Zrovna tak ten nájemník,který dělá bordel v baráku.když se dozví,že je to maketa,urazí je bejzbolkou! A ještě se bude krásně smát,jaký jsme BLBCI!
Výboru a správci jsem to řekl,že tam dávám maketu.
Když bude stížnost,vysvětlím to! Monitorovat se může,ukládat záznam se NESMÍ!
Má to sloužit právě psychologickyna ty lumpíky.
To já už jsem zjistil , na právní poradně přes net.maketu mohu používat,monitorovat můžu,ale záznam si nesmím pořizovat,musím mít povolení od úřadu pro ochranu osoních údajů. A tam se zdůvodnuje,proč tam chceme kameru použít.
Minimalne tam musite dat cedulku upozornujici na prostor monitorovan kamerami. Nic nikomu hlasit nemusite, jestli vas nekdo nahlasi na urad pro ochranu osobnich udaju, tak jim akorat prokazete ze se jedna o maketu.
To tam samozřejmně je , samolepku mi dodali v balíku, nalepil jsem ji na dveře! Hned při instalaci.
Kameru už mám nainstalovanou , ale má jeden velký nedostatek, žere baterie, jsou tam tři tužkové a za dva dny jsou vybité! To se výrobce nezmínil, že nebudu stačit kupovat baterie!
Stála sice 470kč, ale za týden jsem už dal 60kč za baterie.
Má sice ohybový senzor, ale do paneláku, kde pořád někdo leze, je v pohybu, udělá doleva , doprava dvakrát, tak to se musí vybít. Chtělo by to možnánějaký napaječ?
Když kupuji podobné zařízení, tak možnosti napájení jsou to první, co zjišťuji a musím vyřešit, protože zdaleka ne všude je v dosahu zásuvka, do které lze zapojit trafo. Výrobce přece nebude upozorňovat na nedostatky a drahý provoz.
Ve tvém případě bych se snažil to vyřešit napájecím trafem 4,5 - 6V. 500mA by myslím mělo stačit.
doplněno 05.04.15 13:43: Zapomen v tomhle pripade na baterie a nezakladej nove vlakno.Děkuji za radu,naletěl jsem,netušil jsem,že to bude takový žrout! V dnešní době mikrotechniky el.součástek jsem předpokládal,že to nebude mít takový odběr proudu. Mám tam blízko krabici s relátkem kde je vývod na otevírání dveří bzučákem,tak by se tam snad dalo dát trafo na 6V? No,ale musím pověřit el.firmu,která nám dělá servis na celý dům.
To bude stát zase peníze! A to jsem nechtěl,kamera byla i s poštovným za 500Kč. a ted abych do toho narval ještě asi 1000Kč.
No,jo za blbost se platí a celý barák si ze mě bude dělat srandu!Ještě mi řeknou,zaplat si to sám,když seš blbej!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.