Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně vypustit 120l stojatý bojlér?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Potřeboval nějaký lepší postup na vypuštění vody ze stojatého bojleru Ariston - 120 litrů.

Mám zapojení toto: do bojleru vede zespodu studený přívod, pak je pojišťovací ventil - vpravo - se žlutou páčkou na obrázku.

Na studeném přívodu mám namontovaný vypouštěcí ventil asi 40cm od bojleru - není na obr . vidět.

A jak je vidět na teplé je namontován také vypouštěcí ventil, kde mám našroubovanou hadici - viz obr.

Chtěl jsem bojlér vypustit ( při výměně tělesa ).Zastavil jsem hlavní přívod studené vody do bojleru, který je asi 2m od bojleru. Otevřel jsem ventil do hadice a otevřel jsem ventil asi 40cm od bojleru. Dále jsem v domě nastavil 4 pákové baterie ( napojené na bojler ) na odtok teplé vody.

Myslel jsem, že mi bojlér přes hadici vyteče, ale netekla žádná voda - PROČ?. Tak jsem udělal to, že jsem tu žlutou páčku nadzvedl a voda začala téci tou malinkou dirkou u té páčky.

Tekla tak rychle, že ten trychtýř na případné odkapávání nestačil vodu pojmout, proto

jsem tam dal další hadici - připevnil drátem - pod tu dirku a voda tekla stejně dost dlouho než se vyprázdnil bojler.

Kde dělám chybu? Jak to mám udělat, aby mi voda příště tekla tou hadicí?

Děkuji.

Jak správně vypustit 120l stojatý bojlér?
Jak správně vypustit 120l stojatý bojlér? #2
Jak správně vypustit 120l stojatý bojlér? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pcmani*
hodnocení

2x

máte to špatně pokud chcete aby to šlo vypouštět osadte si vypoušták před pojištovák

paw*
hodnocení

2x
Vapousteci ventil musi byt na studene. Otevrir jej a otevrit baterii na "teplou". Odber teple vody zbbijleru probiha u jeho stropu, studena usti u dna. Vypoustak dejte mezi pojistovak a bojler.

hujer123*
hodnocení

2x

Jen pro upřesnění doplním: V pojišťovacím ventilu je integrována zpětná klapka a ta zabrání vodě z bojleru dostat se k vypoušťáku. Řešení vám popsali nade mnou. Zajímalo by mě, zda jste to montoval sám nebo nějaký odborník, V prvním případě je to omluvitelné, v druhém doporučuji autorovi vrátit výuční list

doplněno 28.03.15 13:06:

Asi počítal s případným vypuštěním pojišťovákem. Pak je ale vypoušťák za zpětnou klapkou navíc.

hodnocení

odborník - servis, tak vidíte žádný spoleh

ja1
hodnocení

0x

A neudělali to jako přípravu pro připojení aut. pračky nebo myčky nádobí na teplou vodu?

hodnocení

Ne, protože bojlér je ve sklepě - garáži . A ještě mě upozorňovali - že bude díky jejich zapojení bojlér dobře vypustit.

Až to bude zase aktuální ( při poruše a potřebě vypuštění vody ), tak namontuji výpustný ventil nad tu žlutou klapku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vypustit bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]