Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji v příštím týdnu vyvrtat několik děr do betonu a přemýšlím, jestli si mám vrtací kladivo koupit nebo půjčit. Půjčovné je cca 300 a záloha je dost vysoká, tak se spíš kloním pro nějaké hobby kladivo do 1500 kč, které čas od času využiju.
Dá se nějak zjistit, kdy budou mít v Lidlu vrtací kladivo Parkside? Četl jsem na něj docela dobré reference. Také je teď v letáku Baumaxu nějaké vrtací a sekací kladivo OK o příkonu 1100W, otáčky: 0-800 ot./min, frekvence úderů: 0-3900 min, energie úderu 4 Joule + v ceně 3 vrtáky. V Bauhausu také jedno mají, ale už o něco dražší...Je to dobrá koupě nebo máte jíný tip?
Já koupil na aukru za 500,- použité CMI vyčištěné s novými uhlíky a funguje dodnes (vyměnil se jen přívodní kabel) a udělalo strašně moc práce. Navíc věci z LIDLu jsou sice obyč ale poměrně kvalitní takže proč ne?
doplněno 25.03.15 19:59:To bourací kladivo mám cca 6 let a odpracovalo si dost jak u mne tak i u kolegy na bytě. Plánuju ho po dodělání prací a nutností ve studiu rozebrat a vyčistit, dát nové uhlíky a namazat aby zas dlouho vydrželo.
A co říkáte na CMI 850W? Na nějaké to občasné vrtání. V ceně 3 vrtáky, sekáč a náhradní uhlíky.
A jak se tím kladivem vrtá např. 16mm díra betonu? Musí se předvrtávat menším vrtákem? Stačí začít 8, pak 12 a nakonec 16? A dá se jím vrtat i bez příklepu?
Aha, takže do betonové dlažby můžu klidně začít 8mm vrtákem? Když něco vrtám příklepovou vrtačkou, tak radši začínám už tak 3-4mm vrtákem, jinak mi vrtačka po povrchu tancuje . Kladivo jsem nikdy v ruce neměl, tak se radši ptám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.