Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studna - vrt

Od: afroman* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám ve vrtu 110 mm už 5 let čerpadlo Ruche 2T. V sobotu jsem jako každý měsíc čistil filtr a všiml jsem si že čerpadlo jede nějak dlouho.
Myslel jsem si že poklesl tlak v expanzní nádobě.
Tak jsem jí vypustil ale tlak je v pořádku 1 bar.
Normálně čerpadlo natlakovalo prázdnou 50l expanzní nádobu za 8 minut a bylo v ní cca 35litrů vody ale tlakový spínač už sepnul.
Nyní tlakový spínač nesepne ani když jede čerpadlo 30 minut (načerpá 7litrů).
Zkoušel jsem i ubrat tlak v vzduchu na 0,5 baru to se tam sice dostalo za 15 minut 11 litrů ale to je něco špatně.
Do prázdné nádoby za 6 minut 18 litrů.

Nevíte čím to bude?
1: mohla prasknout membrána v čerpadle?
2: mohl se nějkým jiným způsobem snížit jeho výkon?

PS: také začala téct mírně hnědá voda to nikdy netekla. Může to být tím že po 5 letech jsem zničil vrt používáním vybračního čerpadla i přesto že je vrt 29 metrů hluboký a z toho 23 metrů v žule?

Děkuji moc za odpovedi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

mohlo prasknout cele cerpadlo a tim ztratilo tlak, me takto prasknul Malys od predchoziho majitele (pokud to nebylo taky Ruche, je to to samy)

doplněno 24.03.15 17:46:

na membrana se opravdu neopotrebuje, jsem to rozebiral... je to tlusta ku*va, i nozem by to slo blbe poskodit

doplněno 24.03.15 17:49:

mate uplne stejny podminky, ja mam taky skalu a na tom je 50cm hliny a vrt ma nejak 25-30m, ted mam naky levny Hecht za 900

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]