Nejste přihlášen/a.
Město v roce 2014 začalo s opravou komunikace, která je souběžná a příjezdová k mému domu. Silnice je již hotová, ale páni architekti zapomněli na vjezd do garáže. Po upozornění na tento nedostatek jsem komunikoval s vedoucím stavby i projektantem stavby. Bylo mi jen odpovězeno, že se s tím už nic nedá dělat a mám se obrátit na magistrát. Na magistrát jsem se teda obrátil s tím, že žádám o dodatečné dodělání vjezdu do garáže v rámci opravy silnice kterou nedávno dělaly. Opět mi bylo odpovězeno, že mám jednoduše smůlu a mám si zažádat dle zákona o napojení a vjezd na veřejnou komunikaci a vše zaplatit z vlastní kapsy( i když vjezd už tam původně byl asi od dob Marie Terezie ) . Aktuálně teda je garáž nepoužitelná a když chci vytáhnout aspoň přívesný vozík tak se musí natáhnout prkna aby aspon s ním mohl člověk nějak vyjed.
Kam dál se obrátit? Na Krajský úřad nebo kdo by mohl pomoci ...
Cesta tam mohla být od Marie Terezie "na černo"- mrkněte se do nahlizenidokn.cuzk.cz/... - v katastrální mapě Marushka se mrknete, jestli tam byl vjezd naprojektován a vyměřen - číslo parcely garáže znáte.
Pokud tam cesta má být a není, můžete dále řešit ...
Ahoj. Zřejmě jsi, jako majitel nemovitosti, něco zanedbal. Jako zřejmě dotčený sousedící majitel, jsi asi byl vyzván, aby jsi se ke stavbě vyjádřil. Měl jsi také zajít na místní úřad a řešit vše tam. A to hned, kdy jsi zjistil, že stavba neprobíhá podle tvých představ. Abych mohl garáž používat, tak bych nějakou díru zavezl štěrkem a zbytek vyskládal zámkovkou.
Otázkou je zda pozemek - příjezd ke garáži je Váš? Když začínala stavba - oprava komunikace, bylo zcela jistě zahájeno stavební řízení k vypracovanému projektu, bylo vyvěšeno na úřední desce s tím že dotčení / sousedící s komunikací/ mohou své připomínky vznést do...dnů, či termínu. Jelikož jste se o opravu komunikace nezajímal je to jen Váš a Váš problém, pokud by jste se zajímal odpověděl by Vám investor že napojení Vaší Garáže:
1/ provede - zaplatíte si projekt a vjezd bude proveden v rámci rekonstrukce...
2/neprovede - zaplatíte a provedete
3/ bude zahrnuto do projektové dokumentace a provedete si jej sám
4/ provede a zafinancuje sám v rámci rekonstrukce
Nyni Vám investor odpověděl zcela dle regulí a podle toho se budete muset zachovat, partyzánštinu typu odbagruju a napojím se sám nedoporučuji mohlo by to skončit soudním sporem a finančními výdaji...Domnívám se,že jakýkoliv spor bude zřejmě vyřešen ve Váš neprospěch, ale nic Vám nebrání se obrátit na soud a žádat nápravu stavu / doporučoval bych Vám ale zastupování právníkem či alespoń poradu s ním /.
Bohužel vina za tento stav je jen a jen na Vás, protože jste, jak se domnívám z popisu Vaší situace, jste si ji způsobil vy.
Přeji hezký den.
S největší pravděpodobností si zaděláváte na problém nejen s přístupem z "garáže" na veřejnou komunikaci, ale i s postihem za černou stavbu. Pokud by totiž byla stavba garáže oficiálně povolena stavebním úřadem a také řádně zkolaudována, pak by její nedílnou součástí muselo být i ono inkriminované připojení. Máte-li tyto náležitosti v pořádku, pak je chyba na straně úřadu a Vy můžete úspěšně nárokovat nápravu. Pokud tomu tak není, tak si jen zbytečným povykem přivoláte další problémy. Pokud i tak vše dopadne bez sankcí, připojení na kumunikaci budete muset zajistit sám na vlastní náklady, ovšem legálně se všemi povoleními.
Jsem vozíčkářka. Bydlíme na kopci u lesa. K našemu domu vede jen polní cesta. Když jsem vyjela s vozíčkem,tak jsem sjela dole z chodníku bez problému,protože chodník byl starý a žádný obrubník tam nebyl. Když dělali novou silnici a chodník,obávala jsem se,abych pak mohla vyjet na silnici. Syn zašel na obecný úřad a tam mu řekli,abychom si odchytili pána,který má práce na starosti.Asi nějakého stavbyvedoucího? Tak jsem si pána pohlídala,když tu obcházel a cosi zakresloval do papíru. Vysvětlila jsem mu problém,něco si naškrtal do papíru,zakreslil,označil na cestě. Již jsem se nemusela starat.Dnes mám pěkný sjezd až na silnici.Ostatní lidé,co mají garáže u silnice,tak jim výjezd udělali automaticky.Divím se,že vám u garáže výjezd neudělali automaticky.
Chtělo to,abyste si to také pohlídal.Nyní to bude asi těžké řízení.
Když jsme stavěli garáž, museli jsme přes dopravní inspektorát mít tzv. povolený vjezd na dopravní komunikaci. Pak je to zapsané v dokladech a musí se k tomu přiihlížet. Při opravě silnice tady sousedům taky dělali nájezdy, snížili obrubníky a nebo dělali krátký asfaltový nájëzd. Takže musíte pátrat, kde se stala chyba, a je velká škoda, že jste si to nepohlídal hned při té akci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.