Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřev bazénu pomocí žhavícících svíček

Od: danda* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. narazil jsem na možnost ohřevu venkovního zapuštěného bazénu pomocí žhavících svíček pravděpodobně napojených na fotovotaický panel, viz diskuze.pozary.cz/... and filutovadilna.cz/... (v diskusi). Bohužel, ačkoliv jsem se pokusil diskutující kontaktovat, nikdo mi neodpověděl. Nikde jsem ani nenašel nějaké schéma, nákres jak se s tím poprat. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? jakékoliv nápady, doporučení jsou vítány.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak nevím *nevi*, jestli to chápu špatně já, nebo Vy. V tom článku ve Vašem odkazu jde o ohřev vody pomocí naftového ohřívače (tzv. bufík), jehož součástí jsou 2 žhavící svíčky. Tedy nikoliv svíčkami jako takovými. Na ohřev bazénu přímo svíčkami by jich bylo potřeba (odhadem) několik set. Nemluvě o ptřebném příkonu. Solární panely pro napájení takového nesmyslu by zabraly několik hektarů.

*zed*

je kneuvěření na co lidi nepříjdou. mag +1b

danda*
hodnocení

díky za odpověď. něco podobného jsem si myslel. nicméně z několika zdrojů jsem slyšel, že to lidé používají, budu tedy pátrat dál. pokud na něco narazím, tak to napíšu sem

hodnocení

0x

Proč tak nesmyslně?

buss
hodnocení

0x

Ani se nedívám na odkaz, je to nějaká ptákovina, kolik asi má ta svíčka spotřebu? Co to je za topné telěso? Zkuste jednu do litru vody!

macek7411*

Pánové vkládám radu,používám k ohřevu vody tzv žhavící svíčky,které se používají do osobních aut na předehřev vody do topného systému dieslových aut,dá se komplet koupit na vrakáču(500,-) modul se třemi žhaviči jen připojit z každé strany na hadicu nebo trubky na vedení přímo k bojleru nebo jinam(akumulační nádrž),NEBO VYROBIT TZV průtokový výměník s hliníku,.vyřešeno rovnou na výstup z regulátoru nabíjení nebo z baterek za regulátorem(rozmezí je od 10v-15.5v DC)funguje mi to už tak 5 let a začal jsem s jedním panelem ted jich mám 16 a předehřívám s tím vodu i v bazénu.

doplněno 24.03.15 15:06:

Z Filutovy dílny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]