Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si pračku whirlpool a chtěl bych se poradit ohledně připojení hadic.
1. Mám jednu hadici pro přívod vody, tu zapojím zcela vpořádku, jen se chci zeptat, zda může být kohout přívodu vodu stále otevřený? Nebo je potřeba po každém praní zatahovat?
2. Poté se chci zeptat, gumový vývod vody z pračky bych chtěl připojit na plastový chromovaný ventil, přikládám fotku vývodu hadice od pračky a fotku plastového ventilu k odvodu. Stačí to jen spojit nebo je potřeba nějaká spojka? Pokud bych to spojil a dal nějakou stahovací spojku a moc dotáhnul, praskl by plastový ventil ne?
Děkuji za rady
některé přívodní hadice, i ta naše, dodávané s pračkami mají Aqua Stop; přesto po ne nejlepší zkušenosti zavíráme přívod vody na pračku po každém praní - skrytý, ale dobře přístupný (pod námi jsou čtyři byty ...)
Aqua Stop je dvouplášťová hadice (alespoň některá její část), která, když se dostane voda mezi oba pláště, tak zavře přívod
zde hned ta část za připojovacím šroubením zavírá přívod ...
Zavírat vodu po každém praní nebo ne? Toť otázka . Já mám to štěstí , že chodím po opravách , kde jsou vytopený a pod.
Když dělám rozvody vody , tak doporučuji ventil nad pračkou , aby byl dobře přístupný a aby když při např. ždímání pračka cestuje ten ventil nerozbila. Po tom co vidím v práci , tak ventil po každém praní zavírám. Ale ... to byste pak defacto museli zavírat ventily po myčce , wc, roháčky pod baterkama a pod. Těžko radit . Každopádně zavírat hlavní přívod vody , když odjíždíte na delší dobu z domu . A k tomu mne napadla ještě jedna věc , když naopak pouštíte hlavní přívod , tak ho jenom trošku odražte , běžte si zapálit a potom až se vyrovnají tlaky ho dejte naplno. Přeji pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.