Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám otázku už delší dobu nám smrdí a bublá odpad v kuchyni rozdělala sem sifon ze spodu propláchla vřelou vodou koupila čističe odpadu zkoušela i louh odtíká to dobře ale pořád to bublá a páchne poradíte mi prosím co stím?
Nejlépe asi bude, když na počátku vyfotíte ten odpad pod dřezem, aby bylo vidět, v jakém postavení je sifon i případně ostatní trubky. V postavení trubek asi bude zakopaný pes, pokud odpad odtéká a je dobře nastaven, nemůže to smrdět. To v opačném případě znamená, že tam asi nemáte vodu, která právě zaručuje, že se zápach nedostane do kuchyně... voda tam musí být pořád. Sklon ze sifonu směrem ke zdi je takový, že musí být trubka u zdi o trochu níže, jak na sifonu.., třeba jen o pár milimetrů¨. Musí se to změřit krátkou vodováhou..
Zdravím . Trošku bych opravil kolegu . nejde o odvětrání odpadu , ale o přivzdušnění . Na věci to samozřejmě nic nemění.
Abych vám trošku vysvětlil o co jde. Naplňte petflašku vodou a otočte ji dnem vzhůru. Ze začátku voda pěkně vytíká , ale pak vzniká vevnitř podtlak a vytíkání se skoro zastaví. Když do dna uděláte díru , tak si to přisaje vzduch a voda vám pěkně vyteče. To je to přivzdušnění odpadu. ...Pokud vám voda pomalu vytéká , tak mají nečistoty a mastnoty větší možnost se usazovat na stěnách a ucpávat odpad.
Píšete odtíká dobře . To se nejlépe pozná u plného dřezu. A to že vám páchne , tak to vám může vytahovat vodu ze sifonu špatným přivzdušněním. Pokud to před tím nedělalo , tak bych vám doporučil znovu pořádně vyčistit odpady. Co se týče čištění dřezu, tak bych vám doporučil Nachystat si velký hrnec s vřelou vodou -pozor na opaření. Do dřezu pusťte tu nejteplejší vodu , aby se sifon a odpady prohřály ( uvolnily mastnoty) a potom tam vylít ten hrnec vřelé vody a pokud je potřeba hajzlzvonem to tam natlačit. Mám to odzkoušené i na průmyslových kuchyních a funguje to. Levné a rychlé. Je dobré si ale dát pod sifon vandlík. Jak to budete tím zvonem tlačit , tak vám může propouštět sifon , který nevydrží zvýšený tlak . Nepoužívat vřelou vodu na umyvadla a keramiku - může prasknout. Hodně zdaru
první pomoc: hadici napojit na teplou / nejlépe max. horkou vodu pokud máte bojler nastvit na max .ohřát / vodu a nacpat do odpadu nejlépe sundat sifon / jde to i do dřezu - umyvadla - pozor zatěsnit i vrchní přepad!/ dobře zatěsnit držet - někdo pustít vodu a čekat - po chvíli zjistíte zda voda odtéká plynule... pokud toto nezafunguje instalatéra s perem na protahnutí odpadů a bude to. Jako prevence se mi osvědčilo když odvápňuji rychlovarnou konvici - do odpadu půl deci saponátu a dvakrát zaleju plnou konvicí horkou vodou a je vystaráno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.