Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní klimatizace

Od: palma0801* odpovědí: 7 změna:

Prosím poraďte - pokud máte osobní zkušenost s mobilní klimatizací - je opravdu v parných letních dnech účinná? Pokud ano, prosím doporučte mi i konkrétní typ. Tato mobilní klimatizace by byla určena do cca 80m2 bytu ve zděném domě v Praze.

Předem děkuji a zdravím

palma0801

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

1x

S mobilní klimatizací mám rozporuplné zkušenosti (nákup v Makru dvě za cenu jedné cena cca 7000 kč celkem)

1. Mobilní klimatizace opravdu funguje a dokáže ochladit místnost.

Ale - je potřeba zajistit odvod teplého vzduchu, který ochlazováním vzniká, na to jsem zapoměl, takže stejně pokud má fungovat, tak se musí zajistit otvor na odvod teplého vzduchu, a to je dost problém (mě teda zachránil nepoužívaný komín).

Dále klimatizace produkuje docela dost kondenzované vody, která se musí někde zachytávat a odvádět.

A nakonec docela obří rozměry proti pevně zabudované klimatizaci.

Takže výsledek - mobilní klima je funkční, ale musí se vyřešit dost problémů, takže dnes bych určtitě volil klimatizaci pevně zabudovanou.

nehledě na spotřebu elektřiny

doktpr365*
hodnocení

0x

V práci ji máme už 6 let,běží bez problémů 24hodin denně 365 dní v roce.Jede nonstop.Chladí to místnost kde jsou servery. Má to,ale nevýhodu výdech trubkou je ven z budovy.Domů bych to nedal. Do baráku bych si namontoval splitovou klimatizaci.

idw
hodnocení

0x

Upřímně vám povím svoji zkušenost... Klimatizaci mám v autě - pouštím ji jen na chvíli a to ještě na dálnici, když jedu rychle a otevřená okna by hodně rušila. Při puštěné klimošce si raději pustím na první stupeň i vyhřívání sedačky. Jsem náchylný k prochladnutí v oblasti ledvin. V hotelu jsem klimošku zažil několikrát, ale je nepoužitelná - je obvykle umístěna poblíž postele. Tedy ani na nejslabší stupeň chlazení mi to nedělá dobře, když mi padá ledový vzduch na hlavu. O prachu a špíné z klimošky raději pomlčím. Tedy k vašemu dotazu - 80 m2 plochy - to je celkem slušná velikost bytu. To neochladíte jednou klimoškou. To byste v místnosti, kde je umístěná museli mít "ledárnu", aby v druhých místnostech byl patrný efekt klimošky. Žaluzie v okně mi udělají dobrou práci a v noci otevřené okno také. Těch parných dní, zase tolik není. Chápu ale, že pokud bydlíte v centru velkého města, kde je jen asfalt a smog, pak snad klimošku, ale vzduch z ní stejně není čerstvý a víří se jen prach.

hodnocení

0x

do zděnho bytu 80m2 mi to připadá divné. Nabídli vám i jakým systémt zbezpečí výduch teplého vzduchu?

MJ. klima sama musí horký vzduch od někud nasát, aby pak mohla vufoukávat ven. systém není moc dokonalý.

rv*
hodnocení

0x

Zkušenosti mám a proto doporučuji split. Jsou i typy, které si jen mírně zručný člověk zprovozní sám.

majsterjoe*

To už ale přestává platit. Klimatizace už nebude možné montovat bez osvědčení a to kvůli chladiva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]