Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, oslizlou vodu neznám - máme městský vodovod a tam je voda "mrtvá", ale tvrdá. Vy máte sliz a u nás je zase vodní kámen. Není to voda studniční? Možná i hodně měkká voda vytváří pocit slizu, resp. špatně rozpouští mýdlo, tak je tento pocit na rukách.
Ovšem, v každé stojaté vodě se časem nějaký život ukáže (např. bakterie). Zdravím!
doplněno 21.03.15 22:14:Tak, to buďte rád. Lépe vyperete prádlo, šetříte pračku, kohoutky i nádobí. Já znám měkkou vodu z hor.
doplněno 22.03.15 08:29:babkazov - v té pejskovské misce to bude také směs vody a slin, tak tam život (bakterie) a tedy i sliz lze očekávat. V kávovaru asi ne a navíc se voda převaří. Ovšem, s tou imunitou máte pravdu - člověk vydrží nějak už méně.
doplněno 22.03.15 08:44:majsterjoe - já ve svém textu u slova mrtvá vidím uvozovky. Je třeba to takto i pochopit.
Ano, je to tak. Vidíme to všichni, když psovi měníme vodu v plastové misce. Možná, že se to stává proto, že v nádobě zůstávají nějaké bakterie, že jsme nádobu nevymyli úplně dokonale. Možná! Nemá cenu se trápit, nemocní z toho nejsme a sterilní čistota nikomu z nás neprospívá. Nedovolí imunitě pracovat, rozvíjet se, nacházet nová místa působení. Organizmus musí odolávat nejen změnám tepla, ale i bakteriím a virům. Úzkostlivá čistota tomu vůbec neprospívá. Všimněte si, kolik alergií přibylo. A to jen proto, že lidský organizmus neumí používat imunitu.
doplněno 22.03.15 10:44:Joe, asi si nerozumíme. Voda v Osravě je skvělá, s tím naprosto souhlasím. Když však každé ráno měním psovi vodu, miska je slizská. Musím ji umýt houbičkou. Ve sklenici tohle nebývá. Z toho usuzuji, že pes, když se napije, nechá ve vodě bakterie, které sliz na stěnách zapřičiňují. Konvici nepoužívám, ale myslím si, že se v ní voda převaří a ikdyž v konvici zůstane, řasy, bakterie nebo co to sliz vlastně je, se nemůže utvořit.
@Ben, v kávovaru se voda nepřevaří, a z kohoutku neteče mrtvá voda.
@babkazov jelkož jsme ze stejného města, udivuje mě, že máte podobné problémy. Bydlím pravděpodobně na druhé straně Ostravy, jelikož naše voda z kohoutku je výborná, bez zápachu a nežádoucích příměsí.
Nevím jestli je to zrovna sliz, ale na okrajích sklenice zůstavají stopové prvky, odpařující chlór, stopy železa, vápníku...
Sliz se tvoří po růstu bakterií ve vodě, ale rozhodně nestačí jedna noc. A voda v kávovaru by se měla pokaždé měnit. Jestliže v útrobách kávovaru zůstává déle voda, bakterie se tam tvořit mohou
řasy rozhodně nebudou problémem vody z vodovodu, le špatnou údržbou kávovaru. Kávovar by chtěl jednou za čas pořádně "vysanitovat" speciálním přípravkem.
Východočeské vodovody a kanalizace udávají dodávanou tvrdost vody podle německé stupnice od °dH 5 až 22,4. Velmi tvrdá voda je nad 21,09 a měkká od 3,97-7,06. V Ostřetíně u Holic mají vodu měkkou a naopak v Přelouči velmi tvrdou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.