Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej prken

Od: martin1* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, potřebuji 15 prken o délce 75 cm a sířce 10 cm. V truhlářství, kam bych pro to zajel, ale mají uvedeno: Prkna šířkově tříděná - 10cm, 12cm, 15cm - 4600,- CZK m3. Uvedené ceny jsou bez dph.Prodávají to tedy po metrech nebo si můžu koupit třeba 6 dvoumetrových prken? Nebo si pak také připočítavají za řezání?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Klidně i jedno prkno - spočítá se objem a podle toho cena. Aspoň všude tady v okolí.

Prkna nejlíp 3m - většinou jsou ca o 10 cm delší = vyjdou akorát 4 kusy, tj. potřebujete 4ks 3m prkno. Jen pozor na suky atd. Pokud nejsou hoblované, tak nejlíp řezané pásovkou - ty jsou skoro jak hoblované. Z katru jsou chlupaté a musí se ohoblovat nejmíň o milimetr.

repkin*
hodnocení

0x

Dvoumetrové do auta nacpete, nařežete si to pak sám podle sebe ;)

asd1

Třímetrový taky ;) Z dvoumetrovek bude víc odpadu...

repkin*

Jasně já to napsal spíše jako reakci tazatele na to, jestli bude muset platit i za přířez. Já vozil v HB Fabii kostku HAKI lešení :-D

hodnocení

0x

Prkna se většinou prodávají ve 4 metrových délkách. Ale může to být i jinak.Na tohle ti akorát stačí tři čtyřmetrový prkna. Konce bývají většinou trochu popraskaný, tak ty uřízneš a akorát ti zbude na pět kousků z jednoho prkna. Taky záleží, jak moc hezký to potřebuješ. Pokud hodně hezký, tak se může stát, že to ze třech prken neuděláš, neb to prostě nedá.

martin1*
hodnocení

No právě o to mi jde. Mám doma pilu i hoblovku, takže nařezání a ohoblování není problém. Teď jestli zadat do objednávky 4x3m kusy nebo 3x4m kusy, abych u těch 3m neplatil za řezání. palubky-brikety.com/...

A jaké se dělají tloušťky prken? Na stránkách to uvedené nemají (mají jen šířku). Předpokládám, že standard je asi 2 cm.

vzal bych si 3 metrovky,nakrátíš ,jen se koukni na kraje občas to rádo bývá prasklé,za 150kč to není zas taková raketa

Záleží jaký prkna mají. Ale osobně bych bral čtyřmetrový. Z třímetrových neodřízneš konec, který bývá rozpraskaný. Nebo tedy odřízneš, ale pak to už bude krátký.

Klasický couláky prkna jsou silný 25 mm, pak se ještě dělají třicítky, tedy silný 32 mm. Co je víc, už jsou fošny.

lobin
hodnocení

0x

To je krásná cena. Kde to je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]