Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typ na dobrý odšťavňovač

Od: lukynka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den rádci,
ráda bych si koupila odšťavňovač. Ze zdravotních důvodů piju každý den zeleninovo-ovocné šťávy a ty kupované lezou dost do peněz.
Máte doma odšťavňovač se kterým jste spokojeni nebo naopak jste koupili přístroj který je na nic? Ráda bych znala vaše názory.
Odšťavňovat budu hlavně jablka, hrušky, mrkev, červenou řepu atd., tedy spíš tvrdé plody.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jokeer*
hodnocení

2x

Dobrý den,

máme doma tenhle a rozhodně ho nedoporučuji! Odšťavňovali jsme na něm jablka a dužina byla tak vlhká, že se z ní dalo ždímat. Co jsem slyšel, tak dobré odšťavňovače má Catler, odkaz 1, 2, nicméně cena je celkem vysoká.

lukynka
hodnocení

Děkuji za tip, ktery odšťavňovač nebrat.
Na značku Catler jsem už taky koukala, maji dobre recenze, jen ta cena je pro me moc vysoká.

jawa250*
hodnocení

2x

odštavnovač eta na robotu 011,0010,012,022 :)

yves*
hodnocení

2x

Zdravím, za mě doporučuji odšťavňovač Braun. Sama jsem ho sehnala přes bazar za 150Kč. Funguje na principu ždímačky na prádlo. Nezůstává ve šťávě dužina a ta, co zůstane v odšťavňovači, je pěkně vysušená. Nemá cenu dávat do toho tolik peněz, protože někdy starší typ = větší životnost i kvalita. A co se týká ovoce a zeleniny, tak zdravotní výhody śťáv spočívají právě v tom, že v dužině zůstává vše škodlivé. Proto lze používat jakoukoli zeleninu a ovoce. Domácí si raději snězte celé:)

eivlis*
hodnocení

2x

Ja mam doma Rohnson R427 a jsem s nim moc spokojena.. Cena kolem 1.400,- Kupovala jsem ho na zaklade recenzi a spokojena jsem i ja.. Zrovna dnes jsem nasim malym detem 4 a 8 let odstavnila spoustu mrkve a jablek dohromady.Hlavne mladsi mi nechce jist moc zeleninu, takze i proto jsem stroj koupila a malej mi tu zeleninu pije.:)Mame sice zahradu, loni jsem se snazila sama pestovat mrkve,repu atd., ale absolutne jsem to nestihala, takze vse ted kupuju a pestovat budu az na to budu mit cas a silu, kterou venuju praci a detem. Nicmene si rikam, ze aspon i ta kupovana zelenina a ovoce je lepsi nez zadna zelenina. I presto, ze clovek nema sve vlastni produkty ze zahrady, tak odstavnovac ma smyl. Odstavnuji hlavne mrkve, jabka, repu a i dalsi jako ananas a stavicky jsou uzasne..

eulalie*
hodnocení

0x

Mám odšťavňovač Eta. Než se ale pustíte do jeho koupi, tak si odpovězte na tuto otázku. Budete odšťavňovat své vlastní výpěstky - zeleninu a ovoce, nebo si materiál k odšťavňování budete kupovat v supermarketech, kde nemáte jistotu, jak byl materiál hnojen a pěstován? Abyste si pak do těla zároveň s těmi "zdravými" šťávami nedala i pěkné množství chemie. Já Etu používám na odšťavňování vlastní jablek, tak to význam má.

lukynka
hodnocení

Budu pracovat s výpěstky svého otce. Tedy alespoň ten základ - jablka, mrkev a řepa, toho má dostatek po celý rok. Nějaká další zelenina a ovoce od něho je spíš sezonní. Pak mám ještě možnost farmářských trhů a až jako poslední beru možnost nákupu v běžných obchodech a marketech. Určitě bych se do toho nepouštěla, kdybych měla používat zeleninu ze superhyper, která kolikrát ani nevidí slunce. Na to se mám moc ráda :D

eulalie*

Tak to jo. To pak zainvestujte do kvalitního odšťavňovače. Ten můj Eta není špatný. Na rybíz je bezvadný, to mám ten šnekový. Pak mám normálně odstředivý, ale občas u něho jsou taky mokřejší odšťavněné dužniny. Ne moc, už jsem viděla horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]