Nejste přihlášen/a.
Zdravím, za mě doporučuji odšťavňovač Braun. Sama jsem ho sehnala přes bazar za 150Kč. Funguje na principu ždímačky na prádlo. Nezůstává ve šťávě dužina a ta, co zůstane v odšťavňovači, je pěkně vysušená. Nemá cenu dávat do toho tolik peněz, protože někdy starší typ = větší životnost i kvalita. A co se týká ovoce a zeleniny, tak zdravotní výhody śťáv spočívají právě v tom, že v dužině zůstává vše škodlivé. Proto lze používat jakoukoli zeleninu a ovoce. Domácí si raději snězte celé
Ja mam doma Rohnson R427 a jsem s nim moc spokojena.. Cena kolem 1.400,- Kupovala jsem ho na zaklade recenzi a spokojena jsem i ja.. Zrovna dnes jsem nasim malym detem 4 a 8 let odstavnila spoustu mrkve a jablek dohromady.Hlavne mladsi mi nechce jist moc zeleninu, takze i proto jsem stroj koupila a malej mi tu zeleninu pije.Mame sice zahradu, loni jsem se snazila sama pestovat mrkve,repu atd., ale absolutne jsem to nestihala, takze vse ted kupuju a pestovat budu az na to budu mit cas a silu, kterou venuju praci a detem. Nicmene si rikam, ze aspon i ta kupovana zelenina a ovoce je lepsi nez zadna zelenina. I presto, ze clovek nema sve vlastni produkty ze zahrady, tak odstavnovac ma smyl. Odstavnuji hlavne mrkve, jabka, repu a i dalsi jako ananas a stavicky jsou uzasne..
Mám odšťavňovač Eta. Než se ale pustíte do jeho koupi, tak si odpovězte na tuto otázku. Budete odšťavňovat své vlastní výpěstky - zeleninu a ovoce, nebo si materiál k odšťavňování budete kupovat v supermarketech, kde nemáte jistotu, jak byl materiál hnojen a pěstován? Abyste si pak do těla zároveň s těmi "zdravými" šťávami nedala i pěkné množství chemie. Já Etu používám na odšťavňování vlastní jablek, tak to význam má.
Budu pracovat s výpěstky svého otce. Tedy alespoň ten základ - jablka, mrkev a řepa, toho má dostatek po celý rok. Nějaká další zelenina a ovoce od něho je spíš sezonní. Pak mám ještě možnost farmářských trhů a až jako poslední beru možnost nákupu v běžných obchodech a marketech. Určitě bych se do toho nepouštěla, kdybych měla používat zeleninu ze superhyper, která kolikrát ani nevidí slunce. Na to se mám moc ráda :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.