Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování se loupe,praská

Od: poradce7* odpovědí: 4 změna:

Maloval jsem už dříve,ale nejspíš jsem dal silnou vrstvu malby neboť se loupe a praská.Stěna nemá přímo omítku špíš takovou velmi slabou omítku a nedá se škrabat nebot každý škrabanec je nehezky vidět.Jak odstranit malbu bež škrabání abych mohl znovu malovat?

Malování se loupe,praská
Malování se loupe,praská #2
Malování se loupe,praská #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, jediný známý způsob je oškrábat starou, popraskanou malbu.

ladko1939*

Měl jsem podobný problém. Malíř pokojů doporučil odstranit starý podklad předešlých maleb tak, abych plochu určnou ke škrábání natřel, třeba i vícekrát, čistou vodou a počkat urtčitou dobu, aby stará malba změkla tak, že se dá velice dobře a jednoduše seškrabat špachtlí, aniž by se poškodila omítka. zbytky po škrábání se dají dočistit kartáčem. doba změknutí je zvislá na síle starých maleb.Tuto metodu lze uplatnit pouze u maleb provedených např. Remalem podobných nátěrů. Malby provedené vápenným mlékem takto odstranit nelze.

veronna20*
hodnocení

0x
Měla jsem stejný problém, bohužel bez toho škrábání to prostě nešlo tak jsem zavolala malíře který to oškrábal a napenetroval a vypadá to hezky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud nechceš přemalovávat celý pokoj,odloupni tyto odchlíplé lupeny a zatři je prima stěrkou.(finálkou) Širokou ěpachtlí,nebo hladítkem.Po zaschnutí přebruš,a pak přemaluj tak,aby se plocha co nejkratší dobu máčela.

Pokud je rozsah loupání velký,nezbyde,než vše oškrábat.Válečkem,.horkou vodou plochu postupně systematicky namáčej a širokou špachtlí sloupej.Nepoužívej na to starou poškozenou špachtli.neděláš rýhy,které pak musíš zastěrkovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]