Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Držák na tv

Od: beru2 odpovědí: 14 změna:

ahoj ..potřebovala bych poradit s tímto držákem pro připevnění tv na zed...neví někdo jakým zpusobem se nastaví tak aby byla vzdálenost tv od zdi jen ta minimální? a to je cca 8 cm...lze nějak odšroubovat tu střední část krku nebo se to jen připevní po straně a krk se natočí do jedné strany? díky moc

tsbohemia.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
před časem jsem řešil podobný problém, ale s LCD monitorem pro pc. Zadání bylo od počátku jasné - výroba svépomocí , protože dát za nějaký držák třeba 500,-Kč a víc jsem odmítal.Původně jsem taky zvažoval nějaký držák na zeď (monitor jsem chtěl mít pověšený na zdi), ale nakonec zvítězila jiná možnost - pověsit monitor přímo na zeď jako obraz. Pracnost minimální, materiálová náročnost minimální, účel splněn. Stručný popis - jedná se o 2 vyhnuté plechy s vyvrtanými dírami v systému VESA. Jeden plech se přišroubuje na zeď, druhý na monitor a pak se monitor na zeď pouze zavěsí - tak jako obraz. Náklady cca 20,-Kč a cca 15min práce i s montáží.

drzak
hodnocení

2x

Jsou mnohem levnější a plně vyhovující držáky. Na tomto mám TV 32"možná může být i víc. Nákladný horizontálně I vertikálně

mader.cz/...

drzak
21.03.15 09:15

Náklopný

beru2
hodnocení

držak: hm..ten je levnej kruciž. a pokud by udržel tu 32,tak super...ten jsem měla koupit:(:D

drzak

Jistě že udrží tu 32. Udržel by jí větší. Důležité je jakou rozteč otvorů má TV. Mám ještě 42 palců a tam je myslím 400x400.

Jinak ceny téhož jsou rozdílné. V Maderu byl nejlevnější. Náklon vertikálně vyhovuje. Horizontálně nic moc. To by musel být držák na sloupu a ne na zdi. Je to dáno vzdáleností od zdi.

Navíc je držák vybaven asi 16 šrouby. Stačí 4. Prostě různý průměr a délka, pro různé TV.

hodnocení

1x

odšroubováním střední části se ještě více oddálíte od stěny, otočené vpravo nebo vlevo v krajní poloze se dostanete ke stěně na 5,7cm - viz Vlastnosti...

beny6
hodnocení

nonek:jakto?..vždy ta střední část to je ten krk který prodlužuje právě tu vzdálenost až na cca 31 cm...když by se oddělal pryč bude vzdálenost minimální

no ta vzdálenost po odmontování bude ale větší o tloušťku té části, která je připevněna na stěnu, na rozdíl při vytočení té střední části do krajní polohy; jinak souhlas; odmontováním střední části se ztratí možnost většího natočení přijímače od stěny - obrazovka bude "skoro" rovnoběžná se zdí; při demontáži střední části je někdy problém, není to vždy spojeno šroubem, někde je to nalisováno s vůlí pro otáčivý pohyb a nejde lehce rozebrat; jinak i při vytočení na stěnu není držák vidět - střední část dle popisu bude tak 20cm...a je "schovaná" za tv

Nebude, vychýlením krku do strany se dostaneš na menší vzdálenost od stěny než bez krku.

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím ,. Vy položíte otázku a vzávěru si na ni odpovídáte. :) Když odšroubujete střední část krku , tak jak tam potom budete upevňovat tu televizi a dostávat se na kabely? Tak že vaše druhá část odpovědi je ta správná. Přeji krásný večer.

beru2
hodnocení

instalater: proč by to nešlo...kdyby šla odšroubovat(což nevím zda pujde ) ta střední část krku/jsou tam jak vidíte dva klouby) tak tu zbývající část (kříž s násadou) připevním na ten základ ne?..tím pádem bude celý držák krátký na miminální vzdálenost ode zdi a to je 8 cm...což mi uplně stačí pro kabely i manipulaci se zásuvkou která bude za televizí...já se ptám zda to takto jde u tohoto držáku...nebo je dělaný tak,že ho zkrátit nelze a tím pádem se bude muset připevnit na stěnu vlevo a doprava otočit krk,,..což mi připadá dost těžiskově nevyvážené...z fyzikálního hlediska bude celá tíha televize jen na pravé straně a ne veprostřed jak by to asi mělo být..nevím...

Držák na tv
Držák na tv #2

,,těžiskovou nevyváženost´´ netřeba řešit. Pokud použijete solidní hmoždinky tak si budte jist, že je to naprosto v pohodě, klidně tam to rameno můžete nechat a prostě jej jen otočit ke zdi. My máme dokonce držák se dvěma rameny

drzakyastolky.cz/...

a můžu potvrdit že i s televizí 130cm není absolutně problém i v situaci, kdy jsou obě ramena stočena na stranu. Ty dnešní placky mají pár kil, to není jako staré CRT.

instalater*

No já si myslím , že těžiskovou nevyváženost mají vyřešenou masivností toho držáku. Ale bral jsem to podle sebe . Já mám držák na zdi a pokud chci zapojit nějaký kabel , tak se mi velice špatně hledá zdířka a také jsem už jeden kabel zlomil v krčku. Co bych za to někdy dal , kdybych si mohl s televizí ,,poodjet" trošku od zdi a pohodlně to tam zastrčit a televizi vrátit. Tož asi tak. Samozřejmě to beru podle sebe .Já mám zapojení ze zadní části a úhlopříčku 162. Vy máte třeba vývody do boku . nevím. Jenom z mého pohledu pokud to jde jednoduše pootočit a je to na to dělaný , tak se mi zdá zbytečné se této výhody vzdávat. Přeji pěkný den.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak jednoduché. Stačilo rozdat ,,dobré ohodnocení,, .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]