Nejste přihlášen/a.
Zdravím, firma u které jsem pracoval tak bude končit tudíž nás několik lidí skončilo bez práce mám před důchodem ted si dělám hlavu, zda vůbec seženu v takovém věku práci. Abych na to nemyslel, kdy kde seženu opět práci, tak přes den si dělám něco na zahradě a veškeré koníčky které mě drží nad vodou.
Máme tu zde takové sousedi že nahlás a úmyslně hulákají abych je slyšel že se těší až nám prý exekutor sebere barák že jsem prý skončil bez práce a že nedělám a neustále mají takové nechutné slovní útoky aniž bych sousedům něco zlého prováděl nebo jim ublížoval. Neustále nás vtahují do problémů snažím se s rodinou je ignorovat a to je asi užírá.
Sousedi jsou už čerstvě v důchodu tak rádi popíchují a nic jim nesmí ujít. Mám dost svých starosti a nemám čas a chut na sousedské naschvály z jejich strany. Někteří důchodci jak je vidět, tak se mají dobře důchod mají jistý, vedou nudný život tak mají čas se starat o druhé pozorovat a udávat slušné lidi a na vandaly si tady nikdo netroufne hulákat když něco ničí to tu každý raději zaleze a mlčí. Přeji všem hezký den.
Asi jsme vás příliš nepotěšili, že? Já si myslím, že někteří lidé, když odejdou do důchodu, nesmírně se jim scvrne svět. Sámoška, zprávy v televizi, lidé z nejbližšího okolí, tedy sousedé, ještě tak děti a jejich život. Mají pocit, že do toho vašeho života vidí, že vědí, jak špatně žijete a vůbec, jak špatně dopadnete. Vůbec nepochybují a jsou za Děda Vševěda. Musí to být strašné! Zvláště pak, když sami máte problémy a ještě řešit něco, co se vyřešit nedá. Nemá cenu vymýšlet, jak z toho ven, jak něco změnit. Nedá se to.
Myslím si, že kdybyste tuhle otázku zařadil do diskuze, našlo by se více lidí, kteří by s vámi alespoň cítili. Takhle všichni čekají otázku, na kterou mohou dát odpověď. Která vlastně ani neexistuje. Několikrát, hodně z nás tady napsalo, že si potřebují postěžovat, vypsat se. Já asi 4x. Napsala jsem něco, co jsem stejně musela vyřešit sama, ale zájem a drobné projevy účasi mi hodně pomohly. Třeba, když mi v Kaufu ukradli tašku. Třeba. Držte se, snažte se sousedy nevnímat. Doma ani nikde jinde se o nich vůbec nebavte! Zakažte si vnímat je. Jinak se vám dostanou do hlavy a vy nebudete schopni o ničem jiném mluvit a myslet jen na ně. Nestojí za to!
Mě se teda nic takového nestalo, tak nevím, ale asi by mě napadlo dát se s nimi do řeči, pozvat se na návštěvu a budete se divit, jak se lidi při osobním kontaktu někdy změní, třeba se stanete přáteli a ještě se tomu zasmějete, chce to jen několik věcí - nadhled, velkorysost a dokázat se nad něco povznést, ale to Vám určitě nechybí.
Vcelku Vám rozumím. Ale není to spíše tím, že právě Vy víte, že oni už v tom důchodu jsou, takže Vy máte pocit, že oni už jsou jak se říká "za vodou", kdežto Vy to ještě vyřešené nemáte. Asi Vás trápí spíše tohle. Proč by vyřvávali že se těší, až Vám exekutor sebere barák? Copak oni znají vaši finanční situaci? A co by Vám oni tak asi mohli závidět a nepřát, když podle Vašich slov jsou na tom lépe než Vy?
Já bych na manželku taky nahlas volal aby to susedi slyšeli - že už tady asi dlouho nebudou, že jim ten důchod vůbec nesvědčí, že je soused-souedka celý bledý a pohublý a asi to bude rak. Soucitně bych se na ně díval a - už jem tu viděl zubatou brousit kosu - smutný pohled a kosu bych pěkně ať to vidí parkrát pomalu přebrousil.
Já mám úplně stejné závistivé sousedy. Taky mají důchod krátce. Taky pořád nám čumijou do zahrady, vadí jim štěkání našich psů. A když ten jejich žebrák štěká, tak 9z10ti případů mu nic neřeknou nebo ho za štěkání pochválí. Občas jim udělám nějaký naschvál a nachvíli dají pokoj. Ti závidí člověku i nos mezi očima, jak se říká. Češi jsou národ závistivců. Ono mít dobré sousedy, to je dnes terno.
Naši sousedi se zas nezajímají až nezdravě moc. Mají plnou schránku letáků i když jsou doma, když jde naproti k sousedům zloděj, jsem jedinej blbec co na nej řve aby vypadnul, nechají si zatékat do baráku a radši si to zevnitř zadělají sádrokartonem a tvrdí, že jim tam neteče, opraví si barák ale ten náš při tom poškodí a dělají že se jich to netýká a že nemají peníze na opravy, které by náš dům nepoškozovali, když chceme opravit společný okapový svod tak říkají ať to neděláme, že mají příbuzného či známéo co to udělá (to už říkají asi 10 let ale ještě to neudělal, samozřejmě jsme si to museli udělat sami), že jim padá plot k nám na pozemek jsme jim také museli říct mi ... hrůza všude něco no
Já a moje rodina se těch sousedů vůbec nevšímáme ale oni přesto vyhledavají konflikty. Na manželku pokřikují že proč nevětrá okna přitom větráme, že proč chodí do práce tak navoněná a nalíčená, neustále slyšíme od sousedů jen samé narážky apod.
Také máme psa kokršpaněla jakmile chvíli zaštěká, soused už na našeho psa kříčí neštěkej nebo uvidíš, ale když zaštěká jejich pes, tak to je v pořádku on může všechno. Jakmile někdo projde kolem naši ulice, tak hned sousedi každýho zastaví a nahlas jim říkají, to je ten náš soused co ho propustili s práce vydíte ho? On nechodí do práce.
Ono když máte starosti a nedaří se najít práce, do toho vás začne provokovat soused není to nic příjemného. Proto se ho raději nevšímam a dělám si na své zahradě abych přišel na jiné myšlenky. Ještě jednou děkuji všem za vaše názory a rady kterých si velmi vážím .
Duchodci na zahrádkách dělají velice rádi jednu nelegální věc. A to je pálení listí a trávy a když párkrát zavoláte Hasiče tak on jim hřebínek spadne. Bohužel závist.
Dobrý den, sousedi důchodci nebo sousedi, jeden nemocný tj. ZTP/P a jeho žena žije z jeho sociálních příspěvků (mimochodem mnohem lépe, než kdyby pracovala, nikdy by takové peníze neměla šanci vydělat). Je tady spoustu mladých rodin (jako jsou oni 40 a 37 let a 11 let syn), oba pracují a stejně nemají takové peníze, jako naši sousedi. Ale to jen pro vysvětlení, že když sousedi nepracují a zřejmě se nudí, tak rádi dělají naschvály ostatním lidem. U nás to dospělo k tomu, že po letech oprav domu a přizpůsobování si ho našim potřebám, mám stejnou nemoc jako soused tj. roztroušená skleróza, a jelikož se léčím a snažím se být soběstačná, pracuji, tak mi nikdo nic nedá. Mně to nevadí, jsem ráda, že funguji, manžel se mnou relativně nemá starosti. Proto bych si přála, když po práci přijdu domů, si v klidu sednout na terasu na dvoře, pookřát při pohledu na kytičky, bohužel to nám není dopřáno. Sousedi zřejmě mají nějakou kameru (mají čtyři na ulici) nebo odposlech, protože jak říká můj manžel, není normální, že než si položíš hrnek a sedneš si, hned bouchnou dveře u sousedů a začne kolotoč. Byla doba, kdy hrálo jedno CD stále dokola, teď hraje Frekvence 1. Sousedův syn vyleze na sklep a kouká neustále na nás, jak sedíme, povídáme si, prostě skvělý odpočinek, když na Vás neustále někdo čumí... A to nemluvím o udávání, když jsme dokončili fasádu, tak začali, že jsme jim poškodili jejich fasádu, museli jsme přemístit gril, protože byl blíž jak dva metry od sousedů a kouřil jim na prádlo - gril jsme měli až na zahradě cca 25 m od jejich domu atd... Nechce se mi vypočítávat, co všechno jim na nás vadilo - ve vesnici se říká, že nám závidí (opravili jsme si dům, udělali pěkný dvůr a zahrádku s kytkama, bazén - prostě jsme chtěli pěkné bydlení na stáří - manžel 60 a já 50 let),ale já vůbec nechápu co, oni si můžou nechat všechno udělat, peněz na to mají dost, bohužel všude jen bordel, kdysi jsem řekla, že prostě někdo musí zvednout prdel, ale to je asi problém, když si zvyknete nedělat nic, tak to je asi hodně těžké. Dopadlo to tak, že po letech intenzivního teroru prodáváme dům a odcházíme do jiné části obce. Z vesnice jít nechceme, protože zde máme dobré vztahy, jen jdeme co nejdál od našich sousedů.
Přála bych Vám, abyste nedopadli jako my.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.