Nejste přihlášen/a.
Potřebuju posledních 5 trámů na strop (nahoře bude obytné podkroví)
Ale nevím jeké na to koupit dřevo.
Na zbytek domu jsme koupili trámy na pile, m3 vyšel na 4500kč, takže jeden 630kč. potom stály dva roky pod střechou a dva se zkroutily , jeden do vrtule o 10cm. Takže jsme je zhoblovali a vše ok. Jenže teď potřebuju dokoupit těch pár a hned je zastavět. Bojim se že když koupíl ny co minule a ony se zkroutí, tak mi to roztrhá podlahu.
Chtěl jsem tedy koupit suché dřevo, a buď ho nikdo nemá, nebo chtějí za jeden trám 2500Kč (140*200*5000cm) a to ještě bude slepovanej z několika dílů
Jak se to tedy dělá? používá se úplně suché dřevo? nebo někdo mi nabízel
Stavební řezivo částečně proschlé ze skladu, (vůbec netuším co to znamená)
16x20x5m – 1191,-Kč/ks
Pokud je tu někdo kdo o tom něco ví prosím poraďte, stojí mi na tom stavba a nějak se nemůžu rozhodnout co tam tedy dát.
Tak dole bude strop se sádrošem, a nahoře rošt z latí + osb a pokud se to pohne tak strop popraská, co by to udělalo nahoře nevím, Navíc v tom místě bude zrovna koupelka s obkladem.
TAkže chcete říct že pokud bude trám upevněn v podlaze tek se nezkroutí? A je to názor profíka? nebo jen laický odhad?
To je nazor toho, kdo odpovida na poradne bez znalosti blizsih konsekvenci. Bez znalosti konstrukci pod a nad (to jte uvedl az nyni). Zajdete si za nejakym tesarem a toho se zeptejte, jak moc tramy pracuji. A nebo investujdevice a kupte KVH hranoy. Holt m3 KVH hranolu je 2-3x drazsi nez rostle zelene drevo. Na stavbe se tech 7 000, ktere preplatite za tramy ztrati.
To by mě teda zajímalo,kdy a kde jste koupil kubík dřeva - trámy za 4500 Kč,když většinou jsou ceny přes 6 tisíc.
My jsme koupili hranoly do rozměru 180 x 200 za 5 300 Kč bez DPH a to jsme museli pěkně dlouho hledat.
Vámi uvedená cena je z říše snů.
no před těma 3 rokama byly myslím dokonce za 4000kč m3.
Máme nedaleko pilu jejich ceník je pro rok 2015 prostě 4500kč bez dph ( majitel na dph nevěří ...)
Jak jako "na dph nevěří"? Můžou sice uvádět ceny bez DPH (i když třeba eshopy nesmí), Vám ale naúčtují cenu i s daní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.