Nejste přihlášen/a.
Mám v zahradním domku dřevěný strop natřený luxolem odstín palisandr. Nyní polovička přišla s dotazem,zda by nebylo možné natřít jej na nějakou světlou barvu,aby se místnost prosvětlila. Vidíte nějakou možnost? Nerad bych šmirgloval 16 m2 stropu. Děkuji
omlouvám se není natřený balakrylem,ale luxolem -nadpis se nedá už dodatečně opravit
Obávám se, že alespoň mírnému přebroušení se nevyhnete. Nějaká epoxidová barva by to asi mohla překrýt, ale připravíte se o výraznou strukturu dřeva. Vzal bych na to vibrační brusku (16m2 není zas tolik) a obrousil to pořádně. Já jsem v kuchyni natíral palubkový podhled olejovou lazurou PNZ (odstín opal-weiss) a vypadá to parádně - místnost se opticky zvětšila a prosvětlila a přitom je struktura dřeva stále pěkně vidět. Dřevo je také možné bělit peroxidem, ale s tím nemám zkušenosti.
Investovat do nátěru v zahradním domku 1000 Kč,je nesmysl.Proto kupte disperzní barvu a strop natřete,pokud nebude perfektní,za nějaký měsíc se nátěr zopakuje.seškrábne se jen tu a tam odloupnuté.
JABRAKA
Z tmavýho nikdy neuděláš světlou tak, aby byla vidět léta dřeva. To prostě nejde. Když se do toho pustíš jakoukoliv bruskou zjistíš, že ti zůstávají tmavý fázky u per. Ty vibračkou neobrousíš. Jedině oškrábat nějakou cidlinou. Celkově práce pro vraha.
Nejjednodušší to bude natřít nějakou světlou barvou.
Díky za rady, takže při zadávání otázky jsem se přepsal a tak to také asi skončí. Budu muset oželet kresbu dřeva,ale vyhraje to balakryl .
doplněno 21.03.15 21:21:Takže jsem polovičce názorně ukázal, co se stane s kresbou dřeva po nátěru a dopadlo to dobře. Už není třeba nic přetírat,mám nechat strop jak je,protože stejně lety zesvětluje a bylo by to škoda.
Děkuji všem za rady a hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.