Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochránit trávník před zničením od psa?

Od: fex odpovědí: 14 změna:

Potřeboval bych poradit, co použít na trávník na zahradě u plotu, kde běhá pes a soustavně ho ničí? Pořídil bych si něco takového, jenomže to je zatraceně drahé.

global-vizovice.cz/...

zatravnovacirohoz.cz/...

Neví někdo o něčem podobném?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

1x

Cotakhlena jeho cestičky, ty kolem plotu použít mulčovací kůru?

hodnocení

0x

Já to zalil betonem - není nutné ošetřovat trávník... Další varianta - elektrický ohradník...

Nebo prostě plot.

chcete-li zatravnit - vše stojí peníze... google.cz/...

Jediné řešení je udělat u plotu chodník bez trávy (beton, zámkovka, atd...).

Psovi to nevysvětlíte a když se tam dá třeba el.ohradník, tak bude běhat předním a výsledek se jen posune kousek od plotu.

fex

Máne oplocenou zahradu, celou zatravněnou. Trávník, když je mokro, tak dostává zabrat právě. Beton je řešení, ale u takto by se to u nás nehodilo.

hodnocení

0x

Však mi přišlo srandovní, když lidé tvrdí, že pes do bytu nepatří, že patří k domku, na zahradu. A pak lamentují, že pes trávník likviduje. Mi se zdálo nejpraktičtěší, když kousek od plotu je živý plot a v protstoru mezi ploty běhá pes. Má rozhled a má zábavu. Když na plot dáte neprůhlednou folii nebo cokoliv, pes bude bez sebe, když bude slyšet, ale nebude vidět. Bude řvát jako tygr. :-D

doplněno 19.03.15 17:59:

Omlouvám se, ale nechápu, proč tedy chcete tu neprůhlednou zábranu. Bude řvát, když nebude vidět, ale bude jen slyšet.

fex

Velký pes určitě do bytu nepatří. Nevím proč bych měl psovi dělat něco, aby byl bez sebe. Dva ploty můžou být řešení, ale u nás je to nepoužie´telné zaprvé kvůli místua skladvě zahrady. Navíc nám plot tvoří i živý plot..

fex
hodnocení

Asi jsme se nepochopili. Já bych chtěl něco položit na ten trávník tak, aby ři tom běhání jej neničil.

Napadly mě výše uvedné zatravňovací rohože, které by však vyšly na několik tisíc..

Ahááá, tak tak to je. Já si myslím, že když trávník něčím přikryjete, bude mu to klouzat nebo mu zůstanou drápy v mezerách a on si zdeformuje tlapky a uláme drápy. A nakonec si najde jinou cestičku a bude lítat jinudy. Zbytečné náklady. A navíc, stejně trávu nezachráníte. ;) Co už?! Má už cestičku vychozenou, je jeho, chce ji takovou.

Dříve, když bývaly šachty, tak chlapi dávali na cestičku pásy gumy z dopravníků.

jirka76*
hodnocení

0x

Pokud jde pouze o psa, stačilo by možná položit na trávník i toto agrotex.cz/...

hujer123*
hodnocení

0x

Já třeba mám tak velkou zahradu, že než ji pes oběhne, tak na začátku vyroste nová tráva.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím ,Když jsem měl doma čokla a trhal mi potah u sedačky , tak jsem ho posypal pepřem a měl jsem pokoj . Možná je to hloupost , ale napadlo mně zkusit ten trávník občas posypat pepřem , třeba by se tam odnaučil chodit. Pavlovův reflex.

fex
hodnocení

To si troufám tvrdit, že je mu úplně jedno po čem chodí. on ten trávník nežere *smich*

plavest*
hodnocení

0x

Pořídili jste si velkého psa, tak mu musíte kus zahrady vyhradit. Takže oplotit pro něj pořádně velký výběh, kde bude mít slunce i stín, trávu i dlažbu a tahé výhled, jestli chcete, aby dělal to, pro co je určen- hlídal.

Měl jsem na výběr. Velkého psa nebo bezvadnou zahradu. Tak mám psi dva. Cokoli vymyslíte, tak bude nakonec špatně. Pes má na vymýšlení víc času než Vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]