Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr bydlení - pro a proti

Od: dery* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

nežádám moc o rady, ale spíše o vaše názroy na věc.

Bydlíme v malém rodinném domku. Dům je velice starý a hodně malý (2+1, pokoje dost malé), většina panelákových bytů 2+1 je větší. Kvůli stáří domu je zde spousta problémů, a to především s vlhkostí- celou zimu bojujeme s plísní, a to úplně všude. Dům by chtěl spravit od základů a to v takové míře, že na to bohužel nemáme peníze a nikdy mít nebudeme.

Nijak na bydlení zde nelpíme a rozhodli jsme se, že dům prodáme a přestěhujeme se do bytu na maloměsto (také budeme blíž rodičům a sourozencům).
Cenově si jiný dům nemůžeme dovolit - alespoň ne takový, který by nepotřeboval opravy, na které nemáme a nikdy mít nebudeme.
Byt je pro nás tedy jediná dostupná možnost.
Doposud jsem záviděla všem bytařům, jak mají čisté a suché bydlení (sama jsem v bytě vyrůstala, takže to není jen můj dojem, ale zkušenost :) ).
No a teď jsem se před časem začetla do pár článků o škodlivost záření z antén mobilních operátorů a především velké škodlivosti wifi.

A o tom, jak je v tomhle směru děs a hrůza žít v dnešní době v paneláku, kde je na střeše miliarda antén a většina sousedů má wifinu a pere to tedy do vás, co to dá.
A především o této škodlivost na děti, o což mi jde především, mám malou dceru.

A zajímá mě váš názor.

Kde žijete, jak to tam funguje?
Co si o tom vlastně myslíte?

Vždyť asi polovina lidí bydlí v bytech, ať už sami nebo s dětmi...

Jediná "zdravá" možnost je samota u lesa (samozřejmě v lepším stavu než je náš současný dům) nebo se dá pro to dělat něco jiného?
Na druhou stranu - když zapnu počítač tady, tak i přesto, že žiju v klidné ulici s rodinnými domy, chytnu kolem 3-4 wifi.
A co já vím, jestli sousedka, která je permanentně u PC má právě jednu z těchto sítí a vypíná ji alespoň na noc...?

Takže si člověk asi nevybere...?

Díky za názory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

1x

Při čtení tohoto příspěvku jsem se opravdu hodně pobavil. Děkuji.

Když přestanete řešit všechny tyhle nesmysly a vypadnete z plesnivého baráku, uděláte pro sebe a své duševní zdraví maximum. Stejně tak pro svou dceru ...

uska*
hodnocení

0x

Nevím, co chcete za odpověď. Řešíte neřešitelné. Vy máte wifinu, soused též, naproti taktéž, tak kde je rozdíl mezi vašim bydlením a panelákem s anténama? Myslím, že máte dost jiných starostí než řešit věci s kterými nic nenaděláte. A co tak škodlivost radonu? Máte u vás změřen radon? Kolik prostupuje třeba v pokoji malé dcerky? Navíc máte všude plíseň... Řešte to, co můžete vyřešit.

dery*
hodnocení

Jen detail - wifi nemám a nikdy si ji nehodlám pořídit.

zztop*
hodnocení

0x

Nemá wifi, ale má něco co umí záhadně přijímat (hlídat) okolní wifiny. Dobrý. Pokud se bojíte záření tak nedávno tu byl jeden magor a jeho téma jak se tomu bránit a něco s polepováním alobalem tam bylo. Zkuste to třeba to funguje. Mimochodem pokud nějaké záření skutečně škodí tak je celkem fuk kde bydlíte pokud to není samota na konci světa. Televizi chytáte? Taky je šířena vzduchem. Mobil máte a má signál? Nebojíte se třeba i mikrovlnky? Případně bych zkusil Sibiř nebo podobnou lokalitu kde slovo wifi neví co znamená stejně jako televize, mobil.

eivlis*
hodnocení

0x

Nedavno jsem o tom cetla od jednoho vynalezce/jmeno uz si nepamatuju/, ktery presne popsal co se deje pri zapnuti wifi a stejne tak popisoval negativni skody na lidskem zdravi pokud maji lide mobil atd..Nejspis to tak i bude, ale tezko se tomu ubranit..Jsme v braku a u nas doma je stale zapnute wifi, casto telky, sama mam mobil jako budik.. Je toho mnoho a clovek by opravdu musel zit na konci sveta a nejlepe na opustenem ostrove, aby se tomu vyhl..

paw*
hodnocení

0x
Jestli je wifi as jediny problem a neresite treba ty plisne, tak reseni existuje. Kupte si takovy byt, ktery j vbdome z zelezobetonu. Vznikla farradayova klec je vcelku ucinna. No a na okna folii a mate po starostechns wifi.
A reknete manzelovi, aby nenosil telefon v predni kapse kalhot. Signal a zahrivani ma neblahy vliv na pulce ve varlatech. Jen tak na okraj.

fio
hodnocení

0x

Odpovím pouze na druhou otázku. Pryč z vlhkého a plesnivého bydlení, když nemáte na nákladnou opravu. I když nejlepší by bylo vše zbourat a na starém místě vystavět /a přistavět a tím malinko zvýšit podlahovou plochu/ nový, moderní a s lepší dispozicí domek. Ale na to už peníze nezbývají, leda by většinu práce udělala mužská polovina rodiny.

stirecek*
hodnocení

0x

Co myslíte, že je víc škodlivější - plíseň nebo wifi? Dál - jídelníček, co jíte vy a děti? Co pijete? Co dýcháte?

mot
hodnocení

0x
Pridavam se k vetsine, radsi chodit s wifi routerem na hlave,nez spat vedle plesnive zdi...

figurek*
hodnocení

0x

Já bych rád věděl, kdo ty katastrofické články pouští do oběhu. Známá věc, novináři potřebují psát a vydávat, protože je to jejich chleba. No co mají psát, když je nic nenapadá? Negativní zprávy a články se píšou snadněji a prodávají lépe, než zprávy a články pozitivní. Jistě jste si všimla, že to neplatí jen pro noviny a časopisy, ale i pro televizní zprávy.

No a k těm wifinám. Wifiny vůbec neřešte. Pracují na tak vysokých frekvencích, že vám nemůžou udělat vůbec nic.

hodnocení

0x

problém je va vaší hlavě, pokud se člověk bojí mobilního vyslání, může z toho oněmocnět, jde o psychosomatický jev, to samé s wifi a tak dále. Co myslíte, že je dnes DVBT televizní vysíláni také vysílání na určité frekvenci. Kdo se bojí nesmí do 21. století. Změnte nevyhovující bydlení. Paneláky kde kdo nenávidí . . . tak kurde proč jsou drahé jak sviňa, jestli to není právě tím, žebydlení v nich je nakonec dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]