Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
U kancelari mame postovni schranku na kterou vidim z okna, ale abych dosel pro postu musim obejit cely barak.
Chtel bych ji trochu vytunit a doinstalovat nejakou signalizaci ze je neco uvnitr. Klasicka vlajecka je ze hry protoze okolo vede frekventovany chodnik a porad by stim nekdo laboroval.
Takze potrebuju vyresit nejaky senzor pritomnosti cehokoli uvnitr schranky na ktery pripojim nejakou blikajici ledku.
Napada vas neco spolehliveho?
Po technické stránce bych změnila toto: pokud budu přepokládat klasické umístění poštovní schránky na plotě, zadní částí k objektu, tak přední dvířka z průhledného materiálu budou nanic. Kontroluje-li adresát schránku z domu, tak vidí zadní stěnu schrány. Tudíž průhledku ne do dvířek, ale do zadní stěny. I když průhledná může být u obou stran.
Ten váhový kontakt mě právě napadl taky, ale nevím jak moc by bylo reálné vyštelovat ho na cca 2g
Infra závora bude také nespolehlivá, musela by být po celé šířce kaslíku a navíc bude hodně náročná na energii.
Stím plexisklem by to možná šlo, ale jsou tu 3 stejné schránky tak se jedině domluvit a udělat to na všech.
nasvicena fotobunka a jakmile se svetlo prerusi dopisem nebo letakem tak signalizace, pripadne jednoduseji nejaka jemna klapka/pero a opet pri rozpojeni signalizace, pripadne opacne to perko by seplo, ale to uz by chtelo vice laborovani, aby to bylo spolehlive
doplněno 18.03.15 07:45:spis budte rad, ze ujdete za den aspon par kroku
podle me nejjednodussi by to bylo mechanicky, pokud je to schranka typu "urna" s vhazovaci dirou, tak proste dlouhy plisek po smeru vhazovani aspon 10cm na jemnem perku (ktere asi bude tezko sehnat, nejspis vyrobit z pruzneho plisku) a to bude bud tahem a nebo tlakem spinat diodku stylem jedno sepnuti = nepretrzite sviceni i po rozpojeni
doplněno 18.03.15 11:23:a nebo jeste jednoduseji, primo nad dirou pro dopisy zevnitr prisroubovana "klapka" ten samy zpusob, co jsem psal ale primo na otvoru, vhozeni cehokoli, respektive zatlaceni na otvor okamzite sepne a stacil by obycejny bytovy vypinac, protoze jde naprosto hladce zapnout cena zarizeni nula nula nic
jen vyrobit nejake easy upevneni toho vypinace ve schrance, a po vyprazdneni schranky se to proste jen precvakne (zhasne) zpatky
ha jsem genius
Kroků přes den udělám až až, a opravdu není mým koníčkem chodit koukat do kasliku
Fotobuňka by musela být po celé ploše kasliku, jinak to není 100%.
jasne, nejaky silon nebo kytarova struna apod, ja jsem tak mel v pokojicku jako dite silonem udelane tahlo na zhasinani vypinace z postele meli jsme drevene oblozeni, takze jen par hrebicku a vypalena dirka spendlikem do cvakatka
To bude reagovat i na "nakouknutí"
Chce to spínač který nereaguje na otevření klapky, ale až na vsunutí dopisu,
To sice bude, ale zatím jsem neviděl nikoho kdo by nám nakukoval do kasliku.
Senzor který by dokázal poznat přítomnost čehokoli ve schránce, je mnohem složitější a kdyby to bylo na vsunutí, tak tam klidně někdo může strčit ruku a sepne to také.
Nakukuje domácí - aspoň já když jdu kolem schránky tak kouknu... Tim bych sepnul signalizaci a druhej doma by viděl "hele dopis" a šel by pro něj...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.