Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kombinovaný bojler Dražice 160l, a jenom mě zajímá jestli co mám teplotu na zpátečce do kotle, tak jestli je to stejná teplota co bude v celém bojleru. Teoreticky by měla..
Např. Na přívodu mi půjde do bojleru 70C z kotle a na zpátečce bude např. 60C, tak tato teplota by měla být nejmenší co je v celém bojleru. Je to tak?
Není to tak. V otopné smyčce je největší rozdíl teplot topné vody a TUV na začátku a nejmenší na konci, čím je tedy voda z kotle dál, tím se ochlazuje pomaleji a z bojleru vystoupí ještě s nějakým rozdílem. Tento poroste s rychlostíproudění vody, tedy u samotíže bude rozdíl teplot výstupní a TUV menší než u nuceného oběhu. Navíc je možné, že teplota vstupní otopné vody v čase klesne a z bojleru může klidně odtékat voda teplejší než do něj vstupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.