Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem se přestěhoval a bohužel nedostal jsem se k pojištění - vím je to hloupost a moje chyba.
Bohužel k mé smůle pračkou jsem vytopil souseda (koupelnu), který je údajně pojištěný.
Soused je celkem nepříjemný a dal mi na výběr ze dvou možností.
1) buď zavolá on svou pojišťovnu nechá to ocenit a jeho pojišťovna to bude po mě vymáhat.
2) pozve si pána na opravu, který mu v koupelně dával nějaké dřeva, ale bude chtít i rovnou test na plísně a kdo ví co dál (má tam nějaké dřeva odolné proti vodě).
Nabídl jsem, že pozvu mého kamaráda a na své náklady bych to nechal komplet opravit. Soused rázně řekl ne a nabízí jen ty dvě varianty.
Z druhé varianty mám strach z částky, takže asi pouze první varianta, ale má soused právo mi takhle určovat podmínky?
Děkuji za rady - poslední podmínka byla, že mu musím hned zítra dopoledne dát vědět, tak rychle zjišťuji co v tom mohu dělat.
proč mám pocit že vás soused skouší lakovat dle mě po vás jeho pojištovna nic chtít nebude nemá na to nárok neudělal ste to ůmyslně
já bych to nechal na jeho pojištovně
doplněno 17.03.15 20:12:tak to žiju v omylu a beru zpět svou odpověd
a v tom případě bych sousedovi nabýdl opravu svým šikovným kamarádem pokud by jí odmítl poslal bych ho kamsi a nic mu nedal
Jak to vidím, tak asi půjdu přes jeho pojišťovnu, jelikož jinak se nedomluvíme.
Měl bych dotaz, jak mohu zařídít, abych byl přítomen návštěvy pojišťováka? jestli tedy na to mám nárok.
Jelikož mám pocit, že soused mi nedá vědět.
nejsem odborník,ale myslím,že přes nesouhlas souseda se nedostanete,ale nepochybně máte právo žádat,aby soused nebo pojišťovák své tvrzení-rozpočet doložil,t.j.minimálně fotodokumentace škod,z čeho vychází cena apodobně.Pokud se Vám bude zdát cena nepřiměřená,můžete nesouhlasit,ale s tím rizikem,že Vás soused zažaluje a pak zaplatíte škodu a ještě náklady řízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.