Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zvyšuji si na domě fázi z 1 F jdu do 3 F a 25 A + k tomu žádám o noční proud, budu mít elektrický bojler 2000W, který by se měl zapínat pouze v čase nočního proudu.
HDS skříňku mám na domě venku, budu z ní vést kabel do domu k elektroměrovému rozvaděči.
Bude stačit koupit kabel 5Cx4 z HDO do elektr.rozvadeči?
Elektroměrový rozvadeč budu kupovat nový, tak by mě zajímalo jestli když koupim elektroměrový rozvadeč (typ: bbelektro.cz/... tak co vše se bude ještě muset k němu koupit (určitě tam příjdou hodiny, poté hodiny na noční proud, jistič 25A, chránič) a také jestli tento typ rozvadeče může být umístěny venku na fasádě.
Elektro budu dělat s tchánem. Tchán ještě říkal že bude potřeba kabel Cyky 3Cx1,5? Zvýšení mám už zažádané a schválené přes Čez, teď je jen potřeba vykonat práci, pak aby přišel revizák, a poté pracovníci Čezu.
Hledám někoho kdo by mi upřesnil co vše mě kolem této práce bude čekat. Tchán je elektrikář, ale nějak se mi těžko s ním komunikuje, chci si materiál pořídit sám, a o práci kolem toho něco vědět od jiného člověka než od něj (řekně mi něco jen zřídka, atd.). Co mě vše čeká a nemine, v přiloze zasílám podmínky pro zapojení od společnosti čez. Díky za rady...
0x
Když jsme u toho, zrovna tohle je část ve které nemáte absolutně co dělat, jedná se o neměřenou část před elektroměrem a měla by to provádět firma která tomu rozumí a ČEZ o ní ví... jinak potřebný materiál je zde: cezdistribuce.cz/... průřez vodičů je minimálně 4x6 Cu, CYKY 3C z HDS od pojistek není potřeba, signál HDO jde až od elektroměru dál do baráku (ono by to chtělo vyfotit aby jsme taky věděli jak to u vás v HDS kontrétně vypadá)
0x
tady jsou připojovací podmínky ČEZ
z čehož vyplývá že vodiče jsou 10mm2, a bude tam jistič 25A, takže prúřez jednoznačně 10mm2. Jde také o délku kabelu. Jde o to kde se provede rozdělení PEN. zřejmě hned v rovaděči ČEZ aby se to místo dalo přizemnit. Takže kabel 5x10mm2 + modrý navíc mohl by stačit 4mm2
V podružném rozvadšči potřebujete stykač pro boiler a k němu musí vést ještě jeden samostatný modrý vodič ovládání od HDO. Pak se to musí jistit tuším že jistič 2 až 6A .
Doporučil bych se poptat pověřeného pracovníka...
doplněno 17.03.15 17:32:v připojovacích podmínkách je o krytí rozvaděče uvedno že minilálně IP44, takže lépe by bylo vyšší IP
0x
Připojovací podmínky jsou jasně dané. Min. použitý průřez vodiče je 10 mm2 Cu, takže se použije kabel CYKY-J 4x10 mm2 (není to jediné řešení).
Zvolený rozváděč je OK. Jen by bylo vhodné ho nahoře doplnit o okapničku. Musí být dodán včetně výrobního štítku a protokolu o zkoušce (bude potřeba k výchozí revizi).
Dál budete dávat nový přívod do rozváděče v domě. Kabely budou 2 jeden silový (napájení) a jeden ovládací (z HDO).
Přidání jističe a stykače v rozvodnici a nový přívod pro bojler. Následně na to revizní zpráva na instalaci v domě (ve vlastním zájmu) a výchozí revizní zpráva na elměrový rozváděč. Tu budete potřebovat k přihlášce.
Toto všechno ví, resp. měl by vědět ten kdo to bude realizovat.
PS: Proč sem odpovídá každý kdo má do (_;_) díru a nezná přesnou odpověď ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.