Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gamatky už hoří ale zhasínají-co s tím

Od: kryspina2006* odpovědí: 12 změna:

Zdravím včerejší problém s Gamatkama je asi odstraněn z části .Již hoří určitou dobu cca 15 minut -až se ohřejí zhasnou ůplně ,že nehoří ani věčnej plamínek .Znova nastartuji a plamínek chytne, zapne i velký plamen a za chvilku zas to chcípne .Tak nevím co s tím .Asi by měl ten věčnej plamínek hořet furt? Děkuji za další radu ,sem ráda že se někdo najde co chce a dokáže pomoct.Kryšpína

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Asi jsem poradil včera málo. Ten plamínek musí hořet pořád. To že se vypnou zamená, že je vypnul hlaví ventil který je ovládán čidlem u malého plamínku, ale to jsem včera vysvětloval. Pokud zhasne malý plamínek, neohřeje čidlo a čidlo vyřadí pojistný ventil. Je to pořád dokola. Vadu jsem vám již řekl. Pokuste se nasměrovat plamínek na ten váleček. (to je ale zásah pro pověřenou osobu).

kryspina2006*
hodnocení

zdravím ,vše jsem udelala čidlo je v plamínku ,chytne hlavní hořák a za chvíly zhasne ,hajzl. Přitom to cvakne v tom horním ovládání .

Díky za rady ,to do hromady nedám. Kryšpína

hodnocení

2x

Měla jsem Gamaty spoustu spokojených let let. Z plynu a elektřiny mám veliký respekt. *stop* Na problémy s těmito energiemi , si myslím, je potřeba volat odborníky. Není si co zahrávat, ikdyž si dáme rady skoro se vším jiným. :DJe třeba volat plynaře, opraváře., ať nejste slavná. Na Nově, že vyletělo půl baráku do vzduchu.*hej* Jo a když mi Gamaty loni na jaře dosloužily, značková firma mi namontovala Mory dru. Veliké neštěstí! Bouchají nemravně, smrdí strašlivě, když se rozpálí. Jsou přecitlivělé na závan vzduchu, takže když se ten puch větrá a pootevře se okno, zapnou se a smrdí a bouchají jako o dušu. Vypálila jsem je hned z novoty podle návodu a potom ještě několikrát. Strašné! Mory nebrat! *bum*A na Gamata zavolat opraváře.

kryspina2006*
hodnocení

Máte pravdu ,udělám to tak zavolám opraváře plynaře . Děkuji. Kryspina 2006

kostelecak*
hodnocení

1x

U tohoto typu topidel je velmi důležitý dobrý přívod vzduchu a odvod spalin.Proto bych doporučoval kontrolu těch trubek co jsou pod tou mřížkou pod oknem. Stačí i pavučina a je zle.

kryspina2006*
hodnocení

Dole je čidlo na zapálení ohýnku, hořáček a uprostřed to co zapíná plyn ano .To sem dala o jednu drážku více dovnitř ,teda blíž k ohynku,aby šel ohen na ten čudlík .Možná to bude chtít vyskoušet i ostatní drážky jestli se něco změní.

ferda60*

Jestli se Vám bude závada dále projevovat stejně, mohla by být příčina ve vodičích (kontaktech), které vedou elektrický proud z čidla (termočlánku) k elektromagnetu, který otevírá přívod plynu - po ohřátí se obvod někde přeruší a přestane být funkční. Pro odstranění závady by možná stačilo dotáhnout konektory (kontakty) v přívodech čidla i ventilu. Takovou zkušenost mám z plynového sporáku, konkrétní provedení v kamnech by ale mělo být funkčně podobné, tento zásah by už ale asi měl provést odborník.

kryspina2006*
hodnocení

Děkuji za radu ale mam kamna Gamat beta 4 mechanik ,bez proudu. Děkuji. Kryšpína.

Kryšpína je chytrá holka a pochopila. Dejte vědět jak to dopadlo.*palec*

kryspina2006*
hodnocení

*zed*asi takhle

ferda60*

Ale ano, ono to samozřejmě funguje bez vnějšího přívodu elektřiny. Je to v podstatě velmi jednoduché:

plamen zahřívá termočlánek (to je to čidlo u stálého plamínku) a ten tím generuje elektrický proud, který je veden dvěma vodiči (může to být ale i tvar trubičky s vodičem uvnitř) k bezpečnostnímu ventilu (to je to tlačítko, které tisknete při zapalování), tedy přesněji do elektromagnetu, který ho za normálního provozu drží v otevřené poloze. Pokud plyn zhasne, termočlánek přestane generovat proud a tím elektromagnet přestane držet bezp. ventil v otevřené poloze. Tak je tomu za normálního stavu. Příčina poruchy u Vás je pravděpodobně (jak už tu psal kolega) ve špatné poloze čidla (termočlánku) - je málo zahřívané, nebo dochází k přerušení propojení (jak už jsem psal).

kryspina2006*
hodnocení

zítra to skusím skouknout a napíšu ,zatím děkuji. Kryspina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]