Nejste přihlášen/a.
Hezký den, co konkrétně zajímá revizáka při revizi komína? Mám nový dům a před kolaudací chtěj revizi komína. Jde o to, že nemám přístup ke komínu (výlezní okénko ani lávku), takže komín půjde čistit pouze asi z výsuváku či podobně.
Tak se ptám, co se při té revizi všechno kontroluje a zda tu revizní zprávu napíše. Říkal revizák do telefonu, že to stojí asi 1500Kč
Ahoj. Pro úplnost dotazu, by se hodilo doplnit, o jaké topení v tom komínu půjde. Tuhá? Plynná paliva? Kondenzace? Jde o následné roční kontroly. U plynu se spíš kontroluje, než čistí. A od kondenzačního kotle, jde ven nahoru, jen plastová trubka o průměru asi 60-70 mm. Turbo jde hned vedle do zdi ven. Tak asi.
doplněno 16.03.15 21:47:Ahoj. Poněkud mě zaráží, že u nového domku, není při stavbě střechy, udělán výlez u komína? Všechno se dá dodělat i později. Dolní dvířka v patě komína, jsou pouze na vybírání spadu sazí a všeho, co tam při čištění komína napadá. Někdy tam bývají i ptáci.
No okénko tam nemáme, protože prostě ke konci stavby na něj nějak nezbyly peníze a za druhé na půdě nebyla dodělaná podlaha a pokrývač mi řekl, že dokud si to tam nedodělám, tak mi tam nebude skákat po trámech Samozřejmě ho tam časem nechám dodělat. Ovšem i kdyby tam bylo, tak by si stejnak kominík ničím nepomohl páč komín je šíleně vysoký a i kdybych vylez na střechu, tak jak se dostanu na vrchol? Musela by tam být ta spojovací lávka. No musel bych to nafotit aby to bylo ono
hmm, slušná částka.. to já na revizi zřejmě ušetřil - tuším to bylo za 500,-.
Nejdřív si zjistěte, jestli se jedná o revizáka s povolením - není jich moc a je hodně lidí, co se za ně vydává. Já mám krb s čištěním zespoda - není důvod dělat nějaký výlez na půdu. Něco jako dvířka v podkroví, to by bylo jen zbytečně rizikový otvor do ložnice - bez smyslu... komín mám 7 let v provozu - 200 mm průměr a vlastně je to kompletní systém schiedel. Za těch 7 let jsou roční revize kominíkem způsobem, že mrkne zespoda se zrcátkem a se slovy "co tu chcete čistit?" podepíše stvrzenku na 200,- za následnou kontrolu.
doplněno 16.03.15 16:18:Samozřejmě ta revize nevypadala jako následné revizní kontroly kominíka. Také to musel být jiný člověk - s patřičným razítkem. Je k tomu celá zpráva na několik A4. Měl potíž s možností čištění krbu - krbové vložky. Až zjistil, že je možné to komplet demontovat, tak pochopil...
Celá akce revize mi připadala jako pokus o úplatek... revize prošla za standardní poplatek, jen byla s průpovídkami...
Komín schiedel byl stavěn stavební firmou opět s dokumentací - ta byla přidána k revizi.
Zdravím, předem hlásím, že jsem v tomhle laik, ale myslím si, že u kolaudační revize komínů by se měla kontrolovat celá trasa komínu ("né jen jestli je ta díra čistá a kde jsou dvířka"), tím myslím třeba uložení trámů, jestli tam není nějaká rozvodová krabice od elektriky, těsnost vlastního komínu proti úniku spalin atd. i když by se o tohle měl starat asi dozor stavby v rámci norem.
Děkuji všem za názory i když se různí. Mám kotel normálně na tuhá paliva. Prakticky to lze čistit pouze buď dírou kde jsou napojené roury (kouřovod) a nebo revizními dvířky, které jsou úplně na spodku komína hned u kotle, ale tam je mizerný přístup kvůli trubkám od bojleru atd.
Tchán s tchyní mají dům cca 20 let starý a mají strašně vysoký komín (jako já) kvůli poloze kotelny a neměli k tomu lávku, takže se to muselo čistit vždy z výsuvného žebříku a taky zkolaudovali, tak se ptám jak je to teďka. Revizák má asi razítko páč jsem si ho našel v nějakém tom společenství kominíků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.