Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění umyvadla do staré zdi

Od: totak® odpovědí: 7 změna:
Zdravím ,
rád si nechám poradit od odborníků s pověšením většího umyvadla na starou cihlovou zeď. Za nás se všechna umyvadla dávala na konzole, ale dneska už to tak nikdo nedává. Problém je ale v tom že se jedná o starý barák, kde se zdi lepily materiálem z místních zdrojů takže se písek nakopal na kopci, vápno bylo z cukrovaru a cement se kolem míchačky asi jen provezl na ukázku aby se malta lekla a lepila strachy. Spáry jsou kolikrát na palec tlusté podle toho jaký zedník šel zrovna na vsi okolo když běžela míchačka.
Má smysl do takové zdi lepit kotvy na nějakého mamuta, nebo nemám riskovat a dát tam konzole? Bodnul by nějaký odkaz a doporučená délka kotev. Zbyly mi nějaké desítky koupené do zárubní ale to se mi zdá dost málo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

a co použít závitovou tyč

doplněno 16.03.15 14:25:

ve stěně v délce 20cm i více a chemickou maltu; tenčí zeď (15cm) provrtat a z druhé strany použít pod matici velkoplošnou podložku nebo čtverec plechu s otvorem dle tyče; nevím, o jak tlustou zeď se jedná...

doplněno 16.03.15 14:26:

a celé to pojistit chemickou maltou...

hodnocení

2x

já to řešil skříňkou pod umyvadlo - s nožičkama!

něco takového

zbozi.cz/...

doplněno 16.03.15 14:31:

tak jak píší dole - závitová tyč + chemickou kotvu :) ... to musí udržet.

hodnocení

Já mám už umyvadlo koupené navíc kvůli použití třetího kohoutku na užitkovou vodu jde o dost drahý atip takže skříňka s umyvadlem nebude to pravé ořechové, ale dík za nápad.
fandajelito*

Žádnýho mamuta, ale chemickou kotvu:

tinyurl.com/...

hodnocení

Myslel jsem si to, že chemická kotva bude asi ideální řešení. A co průměr a délka šroubů? A to se do toho dává běžná závitová tyč bez hmoždinky nebo šroub na nějakou železnou roztahovací kotvu?
doplněno 16.03.15 14:36: Tohle je jediná patnáctka široko daleko. Dát z druhé strany podložku nebude problém tam jsem musel zeď otlouct na cihlu takže provrtáním žádnou škodu nenadělám. To mi docvaklo až když jste mi to napsali. Tím pádem bude i ta chemie zbytečná. Díky všem.

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím , pokud jsem dobře pochopil vaši otázku , tak jste to ještě nezkusil . Prvně bych koupil originál umyvadlové šrouby maximální možnou velikost co mi zeď dovolí a vyvrtal bych na ně díry. Až kdyby mi ty šrouby tam nedržely , tak bych spekuloval jak to upevnit. V životě jsem pověsil stovky umyvadel na všechny možné typy zdí , ale nikdy jsem nepotřeboval chemickou kotvu. Přeji hodně zdaru.

joudic*

presne tak, uplne staci velky sroub, treba sestihran na racnu, my delali barovou desku na zed ve sklepnim klubu a ty zdi byly ve spatnem stavu a sypaly se, a na tom baru sedavalo i par lidi naraz (vyskakovali zadkem, cili i velka razova zatez) a drzelo to jak cert, bez nejakych chemickych kotev

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]