Nejste přihlášen/a.
ahoj rádcové potřebuju poradit mám udělaný z kovový profilů rám dvoukřídlích vrat chci na ně dát dřevěné plotovky(sílá plotovek 15mm +kovový profil 25mm) ale nevím čím je lepší připevnit 1, provrtat planky a kovový profil dát šroub s matkou 2, koupit samořezný šrouby do kovu ze šestihranou hlavou co by ste vybrali nebo doporučili děkuji.
já dal samořezky a za rok jsem to předělával na vratový šrouby, protže se toho půlka utrhla, jak to na podzim a v zimně navlhlo...takže každopádně skrz, ať už zvolíte cokoliv...
Podle mě je nejhezčí řešení šroubovat vruty skrz profil do dřeva. Jenže tady je tloušťka latěk jen 15mm, takže by bylo dost velké riziko toho, že se to vyrve. Pak se nabízí použít vratové šrouby, ty jsou esteticky jakž takž snesitelné a skutečně drží jaxviňa. Akorát bych to nepřeháněl s průměrem - M6 bude až až !
Důležité je, do jakého kovového profilu budete plaňky šroubovat. To ovšem nepíšete. Do dutého profilu bych volil samořezné šrouby, třeba i nerezové. Tak nebude z druhé strany nic vidět. No a do plocháče nebo úhelníku bych dal vratové šrouby s maticemi.
no to jsem zapomněl je to dutý profil tak že koupím samořezný šrouby planky 15mm+ 25mm dutý profil ted se budu ptát jak blb jak dlouhý vruty stačí 35mm šrouby abych to neprovrtal na druhou stranu nebo musí být vrut opřený vevnitř v profilu.děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.