Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímaly by mě Vaše zkušenosti s vinylovou podlahou a názor na vzniklou situaci. V domě jsme si odobrnou firmou nechali položit vinylovou podlahu, která by podle technického listu měla zajišťovat:
- odolnost vůči nohám nábytku - bez prasklin, bez poškození
- odolnost vůči křeslům na kolečkách - bez poškození nášlapné vrstvy, bez rozvrstvení
- trvalá deformace - do 0,1mm
Do obývacího pokoje jsme pořídili rozkládací sedací soupravu. Pouze jedenu noc, byla sedací souprava rozložená a spalo se na ní. Druhý den, po zasunutí sedačky, jsem zjistila, že v místě, kde jsou kolečka vysouvacího spodku sedací soupravy, je celkem hluboký ďolík po kolečkách s prasklinou uprostřed.
Na podlahu je poskytována záruka 15 let na výrobní vady a předčasné opotřebení v případě normálního používání.
Přijde mi, že je po jednodenní zátěži, je podlaha v místě nepřiměřeně poškozená. Dále jsem četla, že je důležité dodržet teplotu povrchu a v místnosti při pokládce, jinak podlha zkřehne a praská. Vinyl se pokládal v nevytopené novostavbě. Jenže zda byl dodržen postup pokladáky, teď už asi nelze zjistit?
Prosím o Vás názor, na tuto situaci.
Děkuji
Pokud je vše tak, jak píšete, reklamace je na místě. Záruku nese firma, která podlahu dodala a položila. Předpokládám, že máte s firmou smlouvu, která by měla mít tuto situaci ve svém obsahu vyjádřenu.
Já mám doma také vinylovou podlahu, ale z panelů (travertin), a slouží i při poměrně náročném zatížení. Proto jsem ji pořídil. Je pravda, že ji mám od ledna, ale slouží podle mých (ne nenáročných) požadavků k naprosté spokojenosti...
Dobrý den,
Vinyl by se měl pokládat v místnostech, kde už se topí. Na to mě kluci co mi jí dělali upozorňovali, proto jsem dokopal topenáře v listopadu abz dodělal kotel a rozjeli jsme podlahovku. Dále by neměl být přiliš velký výkyv teplot. Jestli tam bylo pár stupňů a pak až jste začali topit po položení je také špatně. Náš vinyl je od české firmy a kolečka od křesla a rozkládací sedačky dává v poho. Ale už máme taky pár rýh, takže jsme raději nábytek podlepili zespod samolepícíma filcema. Pořád je to jen vinil, takže ostré hranz ho poškrábat dovedou, ale to vám všechno měla říct firma co vám to dělala. a pokládka na beton pod 2% vlhkosti, jinak se začne kroutit.
Děkuji za odpověď,
na internetu jsem našla, že by se vinyl měl podkládat od 15 stupňů výš. Dům měl hotová okna, dveře, takže byl uzavřený, ale nevytopený, tudíž nevím, jaká byla teplota při montáži.
Ještě by mě zajímalo, zda po odstunutí nábytku Vám na vinylu zůstávají vytlačené stopy? Nábytek na podlaze stojí teprve měsíc, tak nevím, zda by to bylo normální nebo poukazovalo spíš na problém podlahy jako celku.
Podlahu používáme pouze krátce, tudíž teď nevím, zda je problém pouze s dílci, kde vznikly ďolíky od rozložené sedačky nebo se mám obávat, že takový to problém by mohl vzniknout kdekoliv, např. že dílce díky špatné teplotě při lepení zkřehly atd. Samozřejmě chápu, že může dojít k poškození ostrýmy rohy atd..
Když jsem podlahu vybírala, tak jsem si vybrala vinyl právě díky jeho odolnosti, takže tato příhoda se sedací soupravou mě celkem vyděsila...
Děkuji
Jaký druh vinylové podlahy máte? Jak víte že při realizaci byla zima? Na pohovce máte plastové (gumové) kolečka nebo kovové? Kdo kontroloval pokládku, vy nebo stavební dozor. Pokud byla pokládka zhotovena jako subdodávka stavební firmy, jsou údaje ve stavebním deníku. Po těchto informacích se dá lépe odpovědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.