Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveře na balkon

Od: evicka12 odpovědí: 10 změna:
Ahoj borci,
dnes mi upadla klika na balkon a spolu s klikou i nejake kovove kousky a zbyla tam pouze dira. Temi kovovymi kousky mam na mysli to, co v tech dverich drzi ten ctvrecovy profil te kliky. Jedna se o stare drevene balkonove dvere.
Nevite, jestli to pujde nejak opravit?
Mnohokrat dekuji,
Evča

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, vše pečlivě posbírejte, složte zpět a vražte tam zase červík - to bude takový "pindík" z kovu do té dírky v klice. Zdravím!

doplněno 06.04.15 12:02:

Nemůžete si tu kliku + kousky a zámek vyfotit (mobilem) a tady vložit obrázek? Když se dobře podíváte na tu kliku, tak je tam vidět dírka? Víte, co je červík (kolíček)? Možno nahradit hřebíkem.

doplněno 06.04.15 12:44:

evicka12 - ano, červík by měl fixovat dvě poloviny kliky (po složení) k sobě - a prochází skrz kliku. Jenže, Vy máte asi jný typ kliky a já tento princip neznám. Tak, bohužel, snad poradí ostatní.

evicka12
hodnocení

Moc Vam dekuji, jen si nejsem jista, jestli mam vse. Zbyli mi dva takove plisky a klika a to je vse. Nohuzel teda vubecnevim jak to tam poakladat nazpet

ladinpraha*
hodnocení

2x
Ja si tipnu na zlomenou segrovku, takze bude nutne zamek vyndat a rozebrat.
doplněno 06.04.15 11:55: Urcite nekdo poradi, ja uz drevene nemam, abych se pndival.
evicka12
hodnocení

Aha dekuji. A jak ten zamek z dveri vyndat, kdyz tam neni nic, kudy by se ten mechanismus dal vytahnout.

Těžko říci, co ti vlastně upadlo a jak to dát zpátky. Když sem dáš pár fotek, budeme ti schopný poradit takřka detailně.

Případně uvař kafe a pozvi souseda, většinou to jsou jen několikaminutový opravy.

tumennn
hodnocení

1x

Evičko, jestli jsi z Prahy, tak jsem ochoten se na mrknout - ještě dnes.

Zdraví Ota.

doktpr365*
hodnocení

1x

Asi vám nezbude nic jiného než koupit nový zámek,nebo jestli někde nemění okna a dveře za plastová tak si vzít ze starých pokud by to bylo stejné. Nový stejný zámek asi už nekoupíte,bude to dost staré.

evicka12
hodnocení

Moc Vám všem děkuji. Přikládam foto toho co mi zbylo.
Ben: Červíkem máte na mysli šroubek, který drží kliku k tomu podlouhlému kovovému kvádru? Pokud ano, tak tam nic takového nevidím :(
doplněno 06.04.15 12:32: Nejdou mi nahrát foto, hodím to někam na server a dám odkazy
doplněno 06.04.15 12:36: Zde ty fotky. Děkuji moc
s7.postimg.org/...
s22.postimg.org/...
s29.postimg.org/...

Zajímavý zbytky. Již jsem viděl nespočet různých klik, ale tohle ještě ne. Ten štítek byl přišroubovaný ke dveřím? Jsou nad a pod dírou pro kliku ještě malý dírky po šroubkách?

Případně ještě vyndej zámek ze dveří. Z boku dveří bude zámek přišroubovanej, vyšroubuješ ty dva šroubky a pak se ti podaří zámek vyndat. Pak sem dej fotku toho zámku.

yyy
hodnocení

0x

To co je na prvním obrázku (ty dva kousky) , tak to je zbytek ozubeného kolečka ze zámku, které se rozpadlo na malé kousky. Musel by se celý zámek vyndat ze dveří, buď zkusit koupit celý nový zámek a nebo pokusit se sehnat to ozubené kolečko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]