Nejste přihlášen/a.
Dobrej, už jsem tady psal, že se mi rychle vybíjí bojler,aniž by byl nějaký odběr. V praxi to vypadá, že večer bojler natopím, všichni se rychle osprchujeme a poté již odběr není žádný. Ručička teplomru je stále v červeném políčku. Ráno přijdu do kotelny, kde je bojler a ručička v modrém (studeném).
Schválně jsem rukou sáhnul na tu trubku, kde je odtok teplé vody (úplně nahoře bojleru) a ta trubka je teplá! To je normální? Já myslel, že bude teplá pouze když bude někde v domě odběr teplé vody. Podotýkám, že tam je pouze trubka, neměl by tam být ještě nějaký ventil, klapka, která by zabraňovala samovolnému odtoku teplé vody?
To je boiler elektrický nebo kombinovaný nebo jen na vodu z kotle? Mohou být věci - voda někde uniká - kapající kohout, vadné vedení a voda uniká do zdi, špatně nebo nesprávně umístěný pojistný ventil, akumulované teplo jde přes topné hady do rediátorů, nedostatečná izolace B v chladnější místnosti - chce to upřesnit. Nějaká klapka se nedává - pokud je rozvod vody a kohouty v koupelně, kuchyni a pod. v pořádku, voda nemá kam téci. Teplo se pak může vyzařovat přes izolaci B nebo přes otopný swystém do radiátorů.
Bojler Dražice 200l kombinovaný. Momentáně natápěn kotlem na tuhá paliva. Kohoutky netečou ani vedení není špatné, to by klesal tlak vody a ten je stále stejný
Mám podobný - pak je nutné na noc uzavírat nebo přivírat přívod otopné vody z kotle. Pokud tam není žádný kohout, je to chyba. Boiler tak v noci funguje jako zdroj tepla pro ÚT. Má známá také neměla možnost uzavřít vedení z kotle, v létě ohřívala boiler elektřinou. ovšem ten jí lehce topil celý barák a doplácela 40 tisíc na el.
Ale já tam mezi bojlerem a kotlem mám instalovanou zpětnou klapku, která zabraňuje vracení teplé vody z bojleru a do systému. Spíš mě jde o to, proč je stále teplá trubka nahoře u bojleru i když není odběr
pokud je teplá jen malý kousek, pak je to normálka - teplo se jakýmkoliv materiálem šíří. Pokud je teplý větší kus, pak teplá voda někde teče. Pak by bylo vhodné vyzkoušet uzavřít studenou vodu do boileru, aby se průtok teplé někde za vymezil.
doplněno 15.03.15 16:53:chtěl bych ještě říct, že zpětná klapka není to pravé ořechové byt by byla na horkjou vodu. Je lepší vyměnit za kohout a zavírat.
bojler natopím, všichni se rychle osprchujeme a poté již odběr není žádný. Ručička teplomru je stále v červeném políčku.
Kolik lidí se sprchuje? Není problém vyčerpat 3/4 bojleru nebo celý, ale než spadne ručička teploměru, tak to chvíli trvá. Teploměr po osprchování rodiny je v červeném poli, ale koukl jste se třeba za dvě hodiny? Píšete, že kontrolujete až ráno. Nehledáte závadu kde není? Nebo špatná izolace bojleru v chladném prostředí a vadný teploměr? Myslím, že vodu normálně spotřebujete.
pokud je to obyč klapka tak ty vydrží kolem měsíce záleží jak horká voda jde z kotle. Ta klapka je z plastu a tu teplotu nevydrží. Já tam mám ventyl a na něm stažený průtok to pomůže jen částečně pokud totiž topíte tak barák je nahříván jak kotlem tak i bojlerem . Může pomoct nastavení vyšší teploty sepnutí oběhového čerpadla CCA 8Ost. Ideální řešení je bojler připojovat k sistému elektricky pouze při potřebě nahřát vodu. Investice cca 1500 samozřejmě mám na mysli automatický provoz kdy sepnutí proběhne samo pouze když jede kotel
Rozjhodně nespoléhejte na zpětnou klapku ! Doporučoval bych na zpátečku od bojleru instalovat elektroventil připojený na termostat, který by při poklesu teploty topné vody pod 50o C přeprušil přívod proudu a elektroventil by se uzavřel. Tak by Vám teplo zůstalo spolehlivě v bojleru a při opětovném zvýšení teploty topné vody nad 50o C by se opět elektroventil automaticky otevřel a voda v bojleru by se začala ohřívat.
Díky za radu. To mě nenapadlo. Ovšem to si sám nepřipojím, to musí instalatér. A to je řešené, že se zpětná klapka vyhodí a dá se tam ten elektroventil nebo jak? A kolik by tato sranda vyšla finančně? Píšu místo Klabana. To bylo neregistrované
Domnívám se, že by termostat a elektroventil mohly stát do 1000,- Kč a práce topenáře nebo instalatéra, který by dal místo zpětné klapky elektroventil, tak kolem 800,-Kč. Elektroventil je možno připojit přímo na termostat (do serie). Pokud nemáte na kotli jímku pro termostat, tak se dá použít typ, který se přiloží na holé potrubí topné vody někde za výstupem z kotle. K tomu natáhnete z nejbližší krabice kabel 220 V a dál k elektroventilu a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.