Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení telefonní zásuvky pro O2 internet

Od: ondrab odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím jak mám zapojit telefonní zásuvku.Ze stěny mi vedou 4 kabely: modrý, bílý, fialový a zelený. Voltmetrem, jsem změřil signál na modrém a bílém kabelu. Zásuvka je 5013U-A00113 Přístroj zás.telef. s kontrolou celistvosti smyčky ABB. Schéma zapojení v příloze. A druhá věc: tenkrát mi technik od O2 přicvakl při zapojení na kabel uzemňovací drát. Je tam vůbec potřeba? Nebo právě proto, že jsem ho nezapojil, mi internet nejde. Fotku také přikládám.

Zapojení telefonní zásuvky pro O2 internet
Zapojení telefonní zásuvky pro O2 internet #2
Zapojení telefonní zásuvky pro O2 internet #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

použijete svorky La , Lb . Musíte ale měřit, protože je tam dioda a tak je potřeba dát vodič co je na něm + na Lb.

Není-li možnost měřit , pak zklusmo, a případně vodiče přehodit. Zem není třeba na nic, používala se dříve. Dnes už ne.

přípdně pohledej telefon.unas.cz/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pro úplnou správnost. Kabel je to celé černé silné. A ty jednotlivé dráty-vodiče v něm. Jinak, jak píše kolega nahoře. Ahoj.

zdenda*
hodnocení

0x

Dobrý den,jak pak dopadlo zapojení,mám ted tenhle samí problém...díky za info

hodnocení

0x

Zapojení na svorky La a Lb je snad jasné. V konektoru RJ12 musí být obsazeny prostřední dvě pozice.

Dráty v kabelu se zapojí na La a Lb dle toho, jak je zapojil 02 nebo dříve Telecom do uličního rozvaděče.

pmarsa
hodnocení

0x

Neví někdo typ diody a velikost odporu v té telefonní zásuvce?

Díky

Dioda je na 100% 1N4007

odpor netuším, ale zítra ti ho změřím, pokud si vzpomenu.

Ale myslím, že to bude kolem 50ohmů (56R)

Tak jsem to právě změřil v nezapojeném stavu a odpor je i dle čárového kódu 470kohm a dioda je 1N4007

111®
hodnocení

0x
Ten odpor a dioda tam být nemusí je to jen pro měření smyčky.

111®
hodnocení

0x
Běžná dioda na 100v a odpor 1kOhm

hodnocení

0x

Co já vím, tak La je (-), Lb je (+) a telefonní linka se nikde nepřízemňuje. Zem potřebují zásuvky s přepěťovou ochranou. Dál ale moje znalosti nesahají. Na téhle zásuvce mě zaujala dioda s odporem. Chápu, že se tím dá na dálku zjistit přerušení linky. Nevadí to ale internetu? Vždyť to musí dělat slušný svod. Nebylo by lepší to odpojit? Je tu někdo zkušenější, kdo by to uměl vysvětlit?

dkl
hodnocení

0x

Ten odpor je kolem 100 kiloohmů, z hlediska ztrát je naprosto zanedbatelný. Umožňuje diagnostikovat dálkově stav linky - její přerušení, nebo svod.

Při zapojování zásuvky s tímto R-D členem je třeba dbát na polaritu, doporučuju zapojit vodiče podle rad výše a poté změřit napětí na diodě. Pokud bude kolem 0,7V tak je třeba oba vodiče zaměnit.

111®
hodnocení

0x
Internetu to vadit může záleží na napětí vf signálu. Hovorovy je kolem 0,7V Ale nad napájením které je kolem 6V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]